Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-05-09

Analys Coor: Fortsatt bra drag i rörelsen

Detta är en betald analys på uppdrag av Coor Service Management Holding utförd av analysföretaget Carlsquare på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Coors rapport för det första kvartalet 2019 blev något bättre än vår förväntan. Tillväxten var hela 19 procent under kvartalet. Vi justerar vår upp våra antaganden något hänförligt till aningen starkare tillväxt och marginaler. 

COOR Service Managemen är en nordisk leverantör av IFM (integrerad Faciliyt Management) och FM-tjänster (Facility Management). Bolaget tillhandahåller 100 olika tjänster bland annat lokalvård, catering, fastighetstjänster, receptionstjänster, samt post- och pakettjänster, liksom konferens och mötesrumstjänster.

Bättre än väntat

Coors rapport för det första kvartalet 2019 blev något bättre än vår förväntan. Marginalerna pressades inte riktigt lika mycket som vi trodde innan rapporten med ett utfall på 5,2 procents justerat EBITA marginal mot vår förväntan på 5,0. Tillväxten var hela 19 procent under kvartalet varav den organiska representerade 10 procent. Vi justerar vår upp våra antaganden något hänförligt till aningen starkare tillväxt och marginaler.

Stark tillväxt

Det blev som vi förväntat oss inga större överraskningar även om resultatutfallet blev bättre än väntat. Tillväxten kom in på starka 19 procent där det mest imponerande är den tvåsiffriga organiska tillväxten på 10 procent under kvartalet. Det är samma organiska tillväxt som under kv1 2018. De signaler vi har uppfattat från marknaden är att bolaget fortsatt har god tillväxt och att förutsättningarna fortfarande är bra för stark tillväxt under kommande år, trots tuffa jämförelsetal från föregående år.

Danmark starkt

Både resultatutvecklingen och omsättningen utföll bättre än vi hade förväntat oss. Resultatet drevs främst genom en avsevärt bättre utveckling i Danmark under kvartalet. Det var främst hänförligt till nu realiserade synergier från förvärven under förra året.

Överdrivet pessimistiskt

Vi sänkte inför rapporten vår marginalförväntan från 5,3 procent för justerat EBITA till 5,0 procent för kvartal 1/2019. Det visade sig vara överdrivet pessimistiskt där vi underskattade den snabbare utvecklingen i Danmark. Effekterna i övriga länder var till största delen enligt förväntan, med störst negativ påverkan av det förlängda Ericssonkontraktet.

Organisk tillväxt överraskar

Det är helt klart att den starka organiska tillväxten fortsätter att överraska positivt. Vidare att bolaget fortsätter att få förlängda kontrakt, senast med den danska polisen. Vi har i ljuset av den positiva utvecklingen justerat upp våra tillväxtantaganden något för resten av 2019 samt höjt våra marginalantaganden likaså.

Motiverat värde

Aktien har fortfarande utvecklats starkt, även med tanke på att den totala utdelningen om 4 kronor har avskilts. Det starka kassaflödet och stabila affärsmodell kan göra att aktien håller emot bra i en eventuellt mer turbulent aktiemarknad. Den är upp hela 20 procent i år och potentialen är cirka 6 procent till vår justerade riktkurs. Vi behåller vår Behållrekommendation även om vi höjer riktkursen på 89,40 kronor, där omdisponeringen i balansräkningen relaterat till IFRS16 och höjningen av tillväxten påverkar positivt.

Författare Mats Hyttinge

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.