Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-03-08

Analys Flowscape: En lösning för smarta kontor

Detta är en betald analys på uppdrag av Flowscape Technology AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Flowscape erbjuder IoT-lösningen Flowscape Smart Office för orientering och effekt­ivt utnyttjande av det aktivitetsbaserade kontoret, normalt med medelstora och stor­företag som kunder. Bolaget har redan omkring 100 kunder i 17 länder. Prognosen är att företaget ska bli kassaflödes­positivt under första halvåret 2019.

Dagens Flowscape bildades efter samgåendet med Crowdsoft Technology i februari/mars 2018. Den dominerande produkten Flowscape Smart Office hjälper medelstora och stora kontors-hyresgäster att utnyttja sina aktivitets­baserade kontor mer effektivt. Flowscape har byggt upp en imponerande krets av främst nordiska storföretagskunder.

Fokus på Norden

Under 2018 beslutade Flowscape att fokusera sin försäljningsorganisation till Norden, medan övrig försäljning ska ske via partners. I maj 2018 meddelades att Flowscape ingår ett femårigt samarbetsavtal med Ericsson, som erbjuder Flowscapes produkter tillsammans med sitt globala IoT-produk-erbjudande för smarta byggnader riktat mot 350 teleoperatörer. Flowscape har även ingått partnerskap på regional eller global nivå med Atea, Fujitsu, Kinnarps och Ricoh.

Stor marknad

Vi bedömer marknaden för Smartakontorslösningar har potential att växa till drygt 150 miljarder kronor, varav 14 miljarder kronor utgör Flowscape primära marknads­segment. Idag är marknadspenetrationen för så kallade smartakontorssystem fortfarande endast ett par procent. De kontrakt som signeras löper normalt på tre år, vilket gör att varje affär brukar vara värd nästan dubbelt så mycket som första årets intäkter.

Motiverat värde

Flowscape har en ansträngd likviditet, men vill inte genomföra någon nyemission. Bolaget bör nå kassaflödesmässig break-even under första halvåret 2019. Vi kommer i vårt basscenario fram till ett värde på 0,19 kronor per aktie. Det varierar från 0,09 kronor per aktie i vårt mer försiktiga bearscenario till 0,29 kronor per aktie i bullscenariot. Vi har belastat antaget kassaflöde med 5 till 15 miljoner kronor i årliga investeringar.

Författare Bertil Nilsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.