Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-11-07

Analys Gunnebo: Bra orderläge för Entrance

Detta är en betald analys på uppdrag av Gunnebo AB utförd av analysföretaget Carlsquare på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Gunnebos rapport för det tredje kvartalet 2019 uppvisade ett justerat resultat som var svagare än väntat. Den starka orderingången för Entrance Control är ett klart positivt tecken. Våra justerade estimat ger ett marginellt lägre motiverat värde för aktien i basscenariot på 29,1 (29,5) kronor. 

I rapporten för det tredje kvartalet 2019 uppvisade bolaget en till­växt på 5,4 procent jämfört med motsvarande kvartal före­gående år. Vi förväntade oss en tillväxt om drygt 4,5 procent exkluderat förvärvet och 7 procent inkluderat Cominfo. Justerat för valuta blev det en tillväxt på 3 procent, vilket är lägre än målet om 5 procent men en mer positiv trend än under senare år. Inför rapporten förväntade vi oss ett justerat EBITA för kvartalet på drygt 105 miljoner kronor. Det skall jämföras med utfallet på 92 miljoner kronor, vilket är samma nivå som motsvarande kvartal föregående år. Avvikelsen beror främst på sämre kostnadstäckning inom Cash Management som även hade en sämre utveckling omsättningsmässigt än vi hade förväntat oss. Vi ser inte detta som en ny trend även om den svaga utvecklingen oroar. Detta med tanke på att utfallet för marginalen inom Cash Management endast blev 4,1 procent jämfört med drygt 8 procent för tredje kvartalet 2018.

Inom Integrated Security var utvecklingen svagt positiv med svarta siffror precis som vi förväntat oss, även om det fortfarande bara är små positiva tal går utvecklingen ändå åt rätt håll. Som i de tidigare kvartalsrapporterna under 2019 finns det både vissa ljuspunkter i rapporten samt fortsatta problem att lösa som tar olika lång tid. Den stora ljuspunkten i rapporten var orderingången för Entrance Control där tillväxten var hela 70 procent. Det bådar gott för de närmaste kvartalen i affärsområdet med de högsta marginalerna.

Sammantaget ser bilden ungefär likadan ut som tidigare med ett bolag i stor förändring där resultatet troligtvis kommer att vara slagigt utöver de normala säsongsvariationerna. Vi justerar våra estimat efter både rapporten och den genomförda emissionen. Riktkurs i basscenariot till 29,1 (29,5) kronor per aktie och likaså för våra två andra scenarion till 21,7 (22,1) för Bear och 33,7 (34,3) för Bull.

Författare Mats Hyttinge

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.