Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-09-28

Analys Sv Aerogel: Quartzene till marknaden

Detta är en betald analys på uppdrag av Svenska Aerogel Holding AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Svenska Aerogels produkt Quartzene® är en vidareutveckling av det högintressanta materialet aerogel. Bolaget har lämnat utvecklingsstadiet och fokuserar nu fullt ut på kommersialisering.  

Svenska Aerogel Holding AB har funnits sedan år 2000 som ett utvecklingsbolag kring materialet aerogel. Efter ett antal år av utveckling har nu bolaget en färdig produkt. Quartzene® har avsevärt bättre egenskaper än tidigare aerogeler på marknaden, samt kan säljas till ett väsentligt lägre pris.

Tre affärsområden

Bolaget fokuserar på tre affärsområden.  Det viktigaste, där fokus ligger, är affärsområde färg & ytskikt. Inom detta område förväntas den mesta av omsättningen genereras under de närmaste åren. Det andra två, termisk isolering respektive filtrering, har också en stor potential, men ligger längre fram i tiden och är fortfarande delvis under utveckling.

Stor utvecklingsportfölj

Bolaget har cirka 200 projekt med kunder av variernade storlek. I dessa projekt utvärderar kunder produkten ur ett flertal synvinklar. Förhoppningen är att många av dessa kommer att rendera en order. Tidsaspekten är givetvis svår att bedöma. De större aktörerna tar oftast längre tid för att komma till beslut, då deras produktcykler oftast är längre.

Kommersiell produkt

Vi tror att produkten är kommersiellt bärkraftig, men är något osäkra på tidslinjen, samt hur fort en order kan materialiseras. Vi har i vårt basscenario räknat med att produktionskapaciteten ökar under 2019, liksom ytterligare under 2020. Försäljningen följer samma scenario med en viss omsättning 2019 baserat på några mindre order, samt någon större order mot slutet av året. Med tanke på kostnadsläget räknar vi även med att bolaget behöver göra en emission mot slutet av 2019, i syfte att finansiera tillväxten. Detta beräknat på våra omsättningsprognoser.

Motiverat värde

I vårt basscenario får vi ett DCF-baserat värde på 5,60 kronor, justerat för emission. I våra alternativa scenarion Bull och Bear får vi ett aktievärde på 11,30 respektive 2,40 kronor, justerat för emission.

Författare Mats Hyttinge

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.