Du är här

2018-01-09

Analyshuset: "Köpläge inför rekordstarkt kvartal"

wysiwyg_image

Hyresbostadsutvecklaren Magnolia Bostad kan för det fjärde kvartalet 2017 redovisa det starkaste kvartalsresultatet hittills.

Det bedömer Pareto som upprepar köp samt riktkursen 120 kronor.

"Vi bedömer att det fjärde kvartalets vinst per aktie uppgick till 5:23 kronor varpå helårsresultatet skulle ha uppgått till 6:15 kronor. Det indikerar 4,8 procents vinsttillväxt från året före", skriver Pareto som påpekar att bolaget således ser ut att klara av att leverera på guidningen om vinstökning, jämfört med 2016.

Att bolaget ser ut att kunna leverera sitt starkaste kvartalsresultat hittills när bostadsrättsmarknaden skakar anser investmentbanken är ett tydligt styrkebesked.

"Det förväntade resultatet ligger i linje med vår syn att Magnolia inte till någon större grad ska påverkas av bostadsrättsmarknaden till följd av bolagets fokus på hyresrättsfastigheter, vårdboenden och hotell", skriver Pareto.

Pareto påpekar att förväntningar om att sex projektavyttringar förväntas ha vinstavräknats i det fjärde kvartalet ligger bakom antagandet om ett rekordkvartalsresultat.

Snarare än att sälja bostadsrätter till slutkonsumenter bygger Magnolia Bostads affärsverksamhet alltså på att sälja hela fastighetsprojekt till institutionella investerare.

Magnolia-aktien noterades omkring 2 procent högre, vid 10.15-tiden. Sedan årsskiftet har aktien avancerat omkring 10 procent men på ett år är aktien back 44 procent.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.