Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-11-25

Analytikerna: Därför sålde vi hela innehavet i favoriten

wysiwyg_image

I veckans avsnitt av Aktiepodden diskuterar Aktiespararnas analytiker Carl-Henrik Söderberg och Robert Andersson börsutvecklingen, sina ageranden i Korta Portföljen och några rapportbesvikelser.

Du kan lyssna på hela avsnittet här. 

Carl-Henrik Söderberg och Robert Andersson driver för Aktiespararnas räkning Korta Portföljen. Den kan du följa här. 

I veckans avsnitt av analytikernas podd, Aktiepodden, diskuterar de bland annat varför de sålde verkstadsbolaget Atlas Copco. Ett bolag som båda analytikerna talat sig varmt om flera gånger.

"Vi sålde Atlas efter den stora kursrusningen som bolaget haft. Aktien var uppe på 120 kronor och upp 25% på kort tid. Vi tycker dock att det är ett fantastiskt bolag, men uppsidan kändes begränsad", säger Carl-Henrik Söderberg i podcasten. 

Robert Andersson konstaterar vidare att "risk och reward inte kändes superbra". 

Carl-Henrik Söderberg säger att de mycket väl kan ta in Atlas Copco i Korta Portföljen igen, men hoppas då att de kan komma in lite billigare än vad de sålde för.

"Är det något vi tror så är det att vi kommer gå in i tuffare ekonomiska tider, och då lär Atlas bevisa sig ännu en gång. Men frågan är hur stor premien ska vara för bolaget och om hela verkstadssektorn ska ner? Och i så fall, ska de verkstadsbolag som är högst värderade ner lite mer än sektorn i stort?", säger Söderberg om framtiden. 

 

Författare Eric Emanuelsson