Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-07-20

Analytikerna: ”Tillfälligt bakslag – aktien är köpvärd”

wysiwyg_image

Atlas Copcos aktie, som på fredagen har fallit efter svagare orderingång och utsikter för affärsområdet Vakuumteknik kopplat till halvledarsektorn, är köpvärd eftersom efterfrågan från halvledarsektorn är mycket svängig, samtidigt som efterfrågan från Atlas Copcos industrikunder förbättras.

Det anser Pareto Securities som har rekommendationen köp och riktkursen 325 kronor på Atlas Copco.

"Vår syn är att en investerare som letar efter ett cykliskt verkstadsbolag som inte är 100 procent exponerat mot den industriella konjunkturcykeln bör investera i Atlas Copco eftersom rapportbakslaget orsakades av tillfällig svaghet inom halvledarsektorn", skriver Pareto Secuties i en preliminär analys efter delårsrapporten vid lunchtid som har fått Atlas-aktien att sjunka med över 4 procent.

LÄS OCKSÅ: Verkstadsjätten slår prognos – aktien backar rejält

Orderingången inom affärsområdena Kompressorteknik och Industriteknik, som båda är beroende av den globala investeringscykeln inom tillverkningssektorn, utvecklas enligt investmentbankens höga förväntningar, heter det.

"Vi tror att analytiker kommer att göra inga eller små estimatförändringar efter rapporten, men vi tror samtidigt att investerare hade höga förväntningar efter flera starka rapporter från andra kapitalvarubolag som ABB, Alfa Laval, Sandvik, SKF och Volvo", resonerar Pareto Securities.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.