Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-05

Ändring i antalet egna aktier i Aktia Bank Abp:s besittning

Aktia Bank Abp
Börsmeddelande 
5.8.2020 kl. 15.00

Ändring i antalet egna aktier i Aktia Bank Abp:s besittning

Aktia Bank Abp har idag med stöd av beslut av bolagets styrelse avyttrat 4 595 Aktia-aktier i bolagets besittning för utbetalning av aktiebelöning till bolagets verkställande direktör.

Aktia Bank Abp har därtill idag emottagit avtalsenlig returnering av 32 389 aktier, som initialt erlades som vederlagsaktier vid Aktia Bank Abp:s förvärv av minoritetsandelen i Aktia Kapitalförvaltning Ab i februari. Rätten till vederlagsaktierna var villkorad av att tidigare minoritetsägares arbetsförhållande till Aktia fortsätter under strategiperioden 2019–2023.

Aktia Bank Abp har efter ovannämnda avyttring och förvärv 113 372 egna aktier i sin besittning.

Aktia Bank Abp

Mera information:
Mia Bengts, koncernjurist, tel. 010 247 6348

Distribution:
Nasdaq Helsinki Oy
Massmedier
www.aktia.com

Aktia är en finländsk kapitalförvaltare, bank och livförsäkrare som har skapat välstånd och välfärd generation efter generation redan under 200 års tid. Vi tillhandahåller våra kunder digitala tjänster i ett flertal kanaler och ger personlig service på våra verksamhetsställen i huvudstadsregionen samt i Åbo-, Tammerfors-, Vasa- och Uleåborgsregionerna. Vår belönade kapitalförvaltnings fonder säljs även internationellt. Vi sysselsätter ca 750 personer på olika håll i Finland. Aktias förvaltade kundmedel (AuM) uppgick 31.12.2019 till 9,9 miljarder euro och balansomslutningen till 9,7 miljarder euro. Aktias aktie noteras på Nasdaq Helsinki Oy (AKTIA). aktia.com.

Författare Aktia Bank Abp

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.