Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-16

Ann Gidner blir ny VD i SelectImmune Pharma

Ann Gidner har framgångsrikt byggt organisationer med stort engagemang och fokus på tillväxt. Närmast kommer hon från rollen som interim-VD på AcuCort AB, innan dess var hon affärsområdeschef för CTS på Inceptua GmbH i Berlin, licensieringsdirektör på Albumedix A/S (Novozymes Biopharma) i Köpenhamn och VD i läkemedelsstrategibolaget Monocl AB. Hon har dessförinnan lång erfarenhet av att ha globalt, kommersiellt ansvar i stora, internationella CMO-koncerner (Contract Manufacturing Organization).  Hon har byggt affärsmodellen och kraftigt ökat försäljningen hos Cambrex Corporation med placering i Sverige och New Jersey, USA samt hos Saltigo GmbH med placering i Leverkusen, Tyskland. Ann Gidner har även styrelseuppdrag och erfarenhet av notering på Nasdaq First North genom bolaget SenzaGen AB.

Jakob Testad, som är tillförordnad VD i SelectImmune, har rekryterats som VD i Linnane Pharma, SelectImmune Pharmas huvudägare. Jakob Testad kan därmed fortsatt driva utvecklingen i koncernen.

''Vi är stolta att kunna attrahera en person som Ann Gidner till SelectImmune och ser fram emot att få del av hennes stora erfarenhet i bolagets snabba utveckling. Vi är också tacksamma för de stora framsteg som gjorts under den tid som Jakob Testad varit t.f. VD i bolaget'', säger Catharina Svanborg, styrelseordförande

"SelectImmune har ett fantastiskt intressant forskningsområde och att övervinna antibiotikaresistens är en av de stora utmaningarna i vår tid. Jag ser verkligen fram emot arbetet med nya typer av botemedel, tillsammans med Catharina Svanborg och det starka forskarteamet," säger Ann Gidner.

Författare SelectImmune

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.