Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-08-30

Anna Svahn om sin investeringsstrategi

wysiwyg_image

Hur bygger du portföljstrategi står pall för tvära kast? Finansprofilen Anna Svahn kallar sin modell för ” Cygnus”. Jag tror att jordbruksråvaror kommer att vara mycket mer intressanta i framtiden, säger hon till Ung Privatekonomi. 

Finansprofilen Anna Svahn berättar i en intervju på sajten Ung Privatekonomi om ”Cygnus”, sin strategi för att sprida riskerna bland olika investeringar. 

Namnet är latin för stjärnbilden Svanen och modellen bygger på tillgångsslagen aktier, guld och jordbruksråvaror och fördelningen baseras på relativ historisk avkastning och konjunkturläget.

– Den största delen är dock alltid aktier, och i snitt ligger 72,5 procent av kapitalet viktat mot aktier. Jag ville utesluta energiråvaror, delvis för att det redan finns så många produkter som innehåller exponering mot den marknaden, men också för att jag tror att jordbruksråvaror kommer att vara mycket mer intressanta i framtiden. Vi ser en växande befolkning, klimatförändringar och mindre plats att odla på samtidigt som jordbruksråvaror just nu är rekordbillig, säger hon till Ung Privatekonomi.

LÄS OCKSÅ: "Aktierna som blir valvinnare"

Eftersom modellen även omfattar en hel del komplicerade analysmodeller är Cygnus inte enkel att använda för sparare utan specialkunskaper.

Istället har hon tagit fram en förenklad modell, ”Quattro Stagioni, Svahn Edition”, som hon presenterar på sin sajt. 

http://annasvahn.se/2018/06/forenklad-version-av-min-tillgangsallokering/

Modellen omfattar 40 procent aktier och 20 procent i guld, företagsobligationer och så kallade mjuka råvaror, som bomull, timmer, socker och frusen apelsinjuice.

 

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.