Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-08-06

Likviditetspressat Wesc tittar på alternativ

wysiwyg_image

Klädbolaget Wesc:s likviditetssituation är fortsatt ansträngd och bolagets styrelse kommer återkomma med information "så snart beslut i finansieringsfrågan" har fattats.

Det framgår av ett pressmeddelande som bolaget skickade ut sent på fredagskvällen.

Bolaget konstaterar att rörelsekapitalet från den löpande verksamheten inte är tillräckligt för att täcka kapitalbehovet sett på tre månaders sikt. Wesc har därför "viss ytterligare finansiering" från huvudägare.

"Därutöver pågår åtgärder för indrivning av fordringar som vid positivt utfall kommer ha en betydande positiv påverkan på likviditeten. Slutligen har bolaget anlitat finansiell rådgivare för att utvärdera ytterligare alternativ till kapitalanskaffning som kan ske genom utgivande av aktier, genom upptagande av räntebärande instrument eller lån", skriver bolaget.

Budskapet i rapporten var annars att det börjar ljusna för bolaget verksamhetsmässigt och mot bakgrund av kostnadsbesparingar spår bolaget en "betydande resultatförbättring" för 2019.

Bolagets rapport för det första halvåret visade att omsättningen för sexmånadersperioden uppgick till 14,4 miljoner kronor (53,3) och 5,1 miljoner för senaste kvartalet (18,7). Rörelseresultatet uppgick till -17,4 miljoner för halvåret (-21,9) och -8,2 miljoner för kvartalet (-10,9).

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.