Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-06

AroCell initierar en klinisk studie inom prostatacancer med University of Rome la Sapienza

AroCell meddelar idag att man inleder ett nytt samarbete med University of Rome la Sapienza för att utvärdera Tymidinkinas 1 (TK1) och PSA som respons biomarkörer efter en hormonterapi hos kastrationsresistenta prostatacancer patienter.

I studien kommer TK1 koncentrationen att analyseras i serumprover med AroCell TK 210 ELISA. Serumprover kommer att samlas in från 50 patienter med en avancerad metastaserande prostatacancerdiagnos och 40 friska kontroller. TK1 och PSA kommer att mätas vid diagnostillfället och 1, 3 och 6 månader efter behandlingsstart. Målet är att hjälpa kliniker att få mer information genom att mäta TK1 som en respons biomarkör hos kastreringsresistenta metastatiska prostatacancer patienter som har behandlas med hormonterapi.
 
Studien kommer att genomföras i samarbete med Dr. Emanuela Anastasi vid institutionen för Molecular Medicine, University of Rome la Sapienza, i Italien.

“Vi är glada över att samarbeta med University of Rome la Sapienza”, säger Michael Brobjer, VD för AroCell. “AroCell TK 210 ELISA är ett kostnadseffektivt sätt att mäta TK1 och därmed förbättra övervakningen av patienter med prostatacancer genom ett enkelt blodprov. Målet är att minska dödligheten, förbättra patientens välbefinnande och sänka vårdkostnaderna.”

Kontakter


Michael Brobjer, VD
Telefon: +46(0)18 50 30 20
E-post: michael.brobjer@arocell.com

Om Tymidinkinas 1


Tymidinkinas 1 (TK1) är ett nyckelenzym i DNA syntesen. TK1 är uppreglerad under S fasen av cellcykeln och degraderas vid mitosen. Ökad förekomst av TK1 i blodet indikerar frisättning i samband med celldöd av aktivt prolifererande celler, till exempel vid terapeutisk cellgiftsbehandling.

Om TK 210 ELISA


AroCell TK 210 ELISA är ett kvantitativt immunoassay för mätning av tymidinkinas 1 (TK1) i blod. ELISA-formatet är enkelt, robust och kräver ingen speciell instrumentering för att utföras och kan enkelt inkorporeras i standard laboratorieprocesser. Genom att använda monoklonala antikroppar specifika för TK1 epitopen, TK 210, ger AroCell TK 210 ELISA en förbättrad känslighet och specificitet till analysen av denna viktiga biomarkör. AroCell TK 210 ELISA ger nya möjligheter att följa behandlingsresultat och återfall hos personer med hematologiska och solida tumörer.

Om University of Rome la Sapienza


University of Rome la Sapienza är ett forskningsuniversitet i Rom, Italien och är ett av de största i Europa.

Om AroCell


AroCell AB (publ) är ett svenskt bolag som utvecklar standardiserade moderna blodtest för att stödja behandling, prognos och uppföljning av cancerpatienter. AroCells teknik är baserad på patenterade metoder för att mäta proteinkoncentrationen av Tymidinkinas 1 (TK1) i blodprov. TK 210 ELISA-testet ger värdefull information som kommer att kunna hjälpa kliniker att optimera behandlingsstrategier och prognostisera risken för återkommande tumörsjukdom vid monitorering och uppföljning av patienten. AroCell (AROC) är listat på Nasdaq First North Growth Market med Redeye AB som Certified Adviser: Certifiedadviser@redeye.se, +46 (0)8 121 576 90.
För mer information, se www.arocell.com

Bifogade filer


AroCell initierar en klinisk studie inom prostatacancer med University of Rome la Sapienza

Författare AroCell

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.