Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-18

Aros Bostadsutveckling AB: Aros Bostad förvärvar sitt första bostadsprojekt i Sundbyberg genom nytt JV med finländska Varma

Fastigheterna utgör ett bostadskvarter inom den så kallade Fabriksparken i Sundbyberg, med möjlighet att utveckla cirka 180 lägenheter fördelade på två byggnader runt en innergård. Den totala utvecklingsarean motsvarar cirka 18 300 kvm ljus BTA.

Fabriksparken är en helt ny stadsmiljö i centrala Sundbyberg med bostäder, restauranger, butiker, skola och kontor. Det nya området är beläget längs med Bällstaån och granne med den prisbelönta Marabouparken. Det första bostadskvarteret av tre är färdigställt av Skandia Fastigheter.

Magnus Andersson, VD Aros Bostad:
"Vi är jätteglada över att kunna starta planeringen av våra första bostäder i Sundbyberg. Projektet går helt i linje med Aros Bostads ambition om att skapa kvalitativa bostäder som främjar ett socialt och hållbart liv, med närhet till både stad och rekreation. Vår ambition är att komma igång med projektet redan under nästa år."

Aros Bostad kommer att tillträda fastigheten senast under det andra kvartalet 2021. Byggstart planeras till andra kvartalet 2021 och projektet beräknas kunna vara färdigställt i slutet av 2023. Projektet genomförs i form av ett joint venture, med finländska Varma som kapitalpartner. Tango agerade rådgivare åt säljaren.

Bolagets Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market är Erik Penser Bank. Finansiell information återfinns på www.arosbostad.se/investerare

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.