Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-16

Årsstämma ScandiDos AB

Ny VD för ScandiDos Gustaf Piehl på plats 7 september. Han har en mångårig erfarenhet av strålterapibranschen och har haft ett antal olika roller inom Elekta koncernen under 17 år. Senast var han ansvarig för Elektas förvärvsaktiviteter och har också haft ansvar för marknadsföring i Indien samt varit VD för Global Medical Investments GMI AB

Elva personer besökte årsstämman i Uppsala. Efter sedvanliga beslut avslutades stämman och Görgen Stjernfeldt Nilsson, grundare av ScandiDos, höll ett innehållsrikt anförande om utvecklingen och produkterna i företaget och informerade om händelser efter verksamhetsåret. Han lämnar rollen som VD och blir teknisk chef, CTO, och kommer att sitta med i ledningen. En förändring för att förnya och stärka den operativa ledningen och ge Görgen mer tid för att bidra till utveckling av företagets produktportfölj.

ScandiDos har med sin produkt Delta4Phantom+  en ledande roll inom avancerad dosimetri och kvalitetssäkring av modern strålterapi av cancer.

Tre starka försäljningskvartal tillväxt 32%

Resultatet efter en breddning av produktportföljen under det senaste året, en förstärkt kassa genom företrädesemissionen 2019 och den nye säljchefen Peter Reinli med lång internationell erfarenhet inom Medicinteknik  som jobbat 9 år för Elekta i Asien.

Under kvartal 4 slog Corona pandemin till. Planerade affärer sköts upp, leveranser försenades, internationella konferenser och mässor ställdes in.

Bidrag från Tillväxtverket beviljades för 70% av de anställda maj 2020. I september var 28 personer tillbaka på jobbet.

Styrelsen förnyades. Omval av ordf. Olof Sandén och ledamöterna Tom Sundelin. Christer Fåhraeus och Sten Hornsleth. Ny ledamot Görgen Nilsson, som blir en viktig förstärkning och ett stöd för den nytillträdde VDn.   

Ett tillväxtbolag med stor potential i Asien, stor utbyggnad i Kina och utbytesmarknad i USA. Inga kända konkurrenter. Försäljning genom säljkontor i USA. Malaysia och Frankrike, direkt i Norden samt via återförsäljare i 50 länder. Ny marknad Auckland, Nya Zeeland.   En viktig order på Delta Phantom +MR till Universitetssjukhuset i Heidelberg.  Samarbetsavtal med de stora terapiföretagen Varian och Elekta som har Scandidos produkter i sina säljsystem.

Nya spännande produkter på gång inom Patientdosmetri med stort behov av metoder för kvalitetssäkring vid olika behandlingar.

ScandiDos står väl rustat och siktar mot en fördubblad omsättning inom tre år och positivt kassaflöde.
             

Datum/plats: 20 10 06    Bolagets lokaler
Dag Hammarskjölds väg 52 A Uppsala

Styrelse: Olof Sandén, Tom Sundelin, Christer Fåhraeus, Sten Hornsleth, Görgen Nilsson

VD: Gustaf Piehl

Besökare: Aktieägare, styrelse

 

Bolagsbevakare: Amelie Hjelmstedt

 

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.