Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-17

ARTIFICIAL SOLUTIONS: FÅR IN 26,9 MLN KR I EMISSION

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Artificial Solutions, som arbetar med AI, har genomfört en riktad nyemission av 4,3 miljoner aktier till kursen 6:25 kronor per aktie. Bolaget tillförs därmed 26,9 miljoner kronor före emissionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen fastställdes genom ett så kallat accelererat bookbuilding-förfarande som genomförts av Pareto Securities. Teckningskursen innebär en rabatt om 7,5 procent jämfört med tisdagens stängningskurs.

Nettolikviden avses i första hand att användas för att "stödja bolagets fortsatta investeringsstrategi för betydande tillväxt samt att ge en ökad likviditetsbuffert med hänsyn till de osäkerheter som härrör från Covid-19 och dess inverkan på den allmänna affärsmiljön", framgår det vidare.

Emissionen, som var "kraftigt övertecknad", innebär en utspädning om cirka 9 procent av antalet aktier och röster i bolaget.

I samband med nyemissionen har Artificial Solutions åtagit sig att, med sedvanliga undantag, inte emittera ytterligare aktier för en period om tolv månader.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.