Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-04-07

ASIEN: BUD PÅ TOSHIBA PRÄGLADE ELETRONIKBOLAGEN I TOKYO

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Asienbörserna noterade en blandad utveckling på onsdagen med en nedgång i Kina medan Tokyo- och Seoulbörsen handlades något över oförändrade nivåer. På den japanska marknaden steg elektroniktillverkarna efter ett bud på Toshiba.

"Investerarna köper aktier efter gårdagens kraftiga nedgång. Det är en naturlig reaktion", sade Hideyuki Suzuki chef för analysverksamheten vid SBI Securities till Reuters som kommentar till utvecklingen i Tokyo. "Nyheten om Toshiba har skickat elektroniktillverkarna uppåt. Investerarnas tankar kretsar kring att om Toshiba avnoteras behöver de flytta kapitalet till dess konkurrenter".

CVC Capital Partners har lagt ett bud på konglomeratet Toshiba värt 20 miljarder dollar. Budet motsvarar en premie på 30 procent jämfört med stängningskursen föregående dag. Aktien handelsstoppades på Tokyobörsen.

På den sydkoreanska marknaden lämnade Samsung Electronics en prognos för det första kvartalet. Rörelseresultatet väntas öka med 44 procent till 9.300 miljarder won motsvarande 8,3 miljarder dollar. Intäkterna väntas öka med 17 procent till 65.000 miljarder won. Ökningen av resultatet och intäkterna sker under en period med en global brist på halvledare och trots nedstängningar på vissa amerikanska chiptillverkningsanläggningar.

Konsensus från S&P Global Market Intelligence låg på ett rörelseresultat om cirka 9.100 miljarder won med väntade intäkter på 61.400 miljarder won.

LG Electronics beslutade i slutet på juli förra året att dra sig ur mobiltelefonmarknaden efter år av förluster. Händelsen bedöms kunna ha varit positiv för Samsung Electronics, speciellt i USA, där LG Electronics tidigare var den tredje största återförsäljaren inom området.

I Kina backade konsumentvarubolagen 3 procent i spåren av uppgången på 6,5 procent under förra veckan. Även finanssektorn sänktes. Utländska investerares försäljning efter den senaste tidens starka statistik skapade oro över möjliga åtstramningar i ekonomin.


Marknadstemperatur kl 07:20

==============================================================
kl 07:20 kl 12:35 Sedan
31/12

Nikkei 225 +0,2% - +8,4%
Hongkong Hang Seng -0,8% - +5,4%
Kinas Shanghai Comp -0,6% - -0,3%
Australia S&P/ASX200 +0,5% - +5,1%

KÄLLA: Infront.


Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.