Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-10-13

Asien fortsätter upp - rally i Japan

wysiwyg_image

Asienbörserna uppvisade små rörelser på fredagen, med undantag för en tydlig uppgång på Tokyobörsen, där optimismen från de senaste dagarna håller i sig och premiärminister Shinzo Abe väntas stärka sin majoritet i valet den 22 oktober.

Sällanköpsvaror var främsta sektor i Tokyo och energisektorn den enda som backade något. H&M-konkurrenten Uniqlos ägare Fast Retailing var främsta indexdraglok med en uppgång på nästan 6 procent efter sin rapport efter börsstängning på torsdagen, en rapport som innehöll det största vinstlyftet på mer än ett decennium. Prognosen om ett 13-procentigt vinstlyft under räkenskapsåret överträffade analytikernas förväntningar.

USA-börserna retirerade något på torsdagen - Dow Jones stängde 0,2 procent ned - i väntan på rapportperioden och fredagens statistikskörd, bland annat inflationsstatistik för september. Här finns utrymme för viss dollarförstärkning - och därmed yenförsvagning till de japanska exportföretagens fromma - enligt en IG-kommentar citerad av Bloomberg News.

På asiatisk bolagsnivå var Samsungs preliminära Q3-rapport främsta numret på fredagen. Rörelseresultatet var något bättre än väntat och omsättningen i linje med förväntningarna. Bolagets vd aviserade oväntat sin avgång, och aktien backade 0,7 procent efter att ha stigit med cirka 50 procent hittills i år.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.