Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-20

ASIEN: MEST SMÅ RÖRELSER, MEN FASTLANDSKINA UPP

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Med ett par undantag hade Asienbörserna svårt att hitta en riktning när veckans handel inleddes på måndagen. En ökning av det totala antalet drabbade av coronaviruset hängde över marknaderna. Samtidigt väntade man på uppgörelser gällande finansiella stimulanspaket kopplade till krisen, såväl i EU som i USA.

Börserna i Fastlandskina gick starkare än andra börser i regionen och fortsatte därmed en återhämtning efter nedgångar i förra veckan.

Kina behöll sina räntor oförändrade enligt Reuters, då landets ekonomi fortsatte att hämta sig efter återöppnandet som följde efter coronaviruspandemin. I förra veckan visade offentlig statistik att Kinas ekonomi växte med 3,2 procent under det andra kvartalet, mer än de 2,5 procent som analytiker i snitt hade räknat med.

I Hongkong var Hang Seng-index nära nog oförändrat, med nedgångar för sektorer som gaming, teknik och finans. Staden har återigen skärpt virusrestriktionerna sedan antalet rapporterade fall stigit till över 100 på ett dygn under den gångna helgen. Hongkongs ledare Carrie Lam sade att situationen var "mycket allvarlig" och att den inte tycktes vara under kontroll.

Även Tokyo visade små indexrörelser. Landets export föll 26,2 procent under juni jämfört med motsvarande månad i fjol. Nedgången var något större än de 24,9 procent som väntades enligt en enkät av Reuters.Marknadstemperatur kl 7:20

==============================================================
kl 07:20 kl 12:35 Sedan
31/12

Nikkei 225 -0,1% - -4,1%
Hongkong Hang Seng +0,2% - -10,8%
Kinas Shanghai Comp +2,6% - +8,1%
Australia S&P/ASX200 -0,5% - -10,2%

Källa: Infront


Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.