Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-08

ASSA ABLOY: FÖRVÄRVAR BOLAG MED OMS 1,3 MDR USD FÖR 4,3 MDR USD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Låsbolaget Assa Abloy har tecknat ett bindande avtal om att förvärva amerikanska Hardware and Home Improvement-divisionen inom Spectrum Brands för en köpeskilling om 4,3 miljarder dollar på skuldfri basis.

Det framgår av ett pressmeddelande.

För räkenskapsåret som slutade i september 2020 uppgick HHI:s omsättning till cirka 1,3 miljarder dollar med en justerad ebitda-marginal om cirka 19 procent.

Spectrum Brands Hardware and Home Improvement division är en leverantör av säkerhetsprodukter, VVS-utrustning och dörrbeslag för det nordamerikanska bostadssegmentet, med ett diversifierat produkterbjudande av lås, kranar/blandare och dörrbeslag.

HHI har en portfölj av produkter, inklusive patenterad SmartKey-teknologi och elektroniska samt smarta och biometriska lås. Huvudvarumärken inkluderar Kwikset, Baldwin, Weiser, Pfister och National Hardware.

HHI har huvudkontor i Lake Forest, Kalifornien och har cirka 7.500 medarbetare globalt. Bolaget har tillverkning i USA, Mexiko, Taiwan, Kina och Filipinerna.

"Förvärvet påskyndar vår strategi att stärka vår position genom att addera kompletterande produkter till vår kärnverksamhet och kommer ytterligare att accelerera övergången från mekaniska till digitala lösningar", säger Assa Abloys vd Nico Delvaux.

Assa Abloy förväntar sig starka synergier, särskilt genom ett utökat produktutbud, nya teknologiska lösningar, distribution och inköp. Ebit-synergierna förväntas uppgå till cirka 100 miljoner dollar under 2025.

HHI kommer att bli en del av division Opening Solutions Americas.

Förvärvet kommer i sin helhet att finansieras genom likvida medel och lån.

Assa Abloy står fast vid att upprätthålla en stark investment grade-kreditrating.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.