Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-27

ASSA ABLOY: SPÅR NORMALISERING EUROPA/AMERIKA, TRÖGARE I ASIEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Låsbolaget Assa Abloy förväntar sig att tillväxten på de europeiska och amerikanska marknaderna kommer att normaliseras, medan återhämtningen inom reserelaterade vertikaler och i Asien kommer att vara långsammare.

Det skriver Assa Abloys vd Nico Delvaux i en framåtblick i rapporten för det tredje kvartalet.

"Vi antar även att materialbrist, logistikutmaningar och kostnadsinflation fortsatt påverkar våra marknader under återstoden av året", skriver han.

Då marknaderna normaliseras ser Assa Abloy en ökad aktivitetsnivå för uppgraderingar och renoveringar av byggnader och lokaler.

"Vi ser också en stark positiv trend för miljöanpassad byggverksamhet, ett område där vi leder utvecklingen inom vår bransch och där vi fortsätter att investera i produktutveckling", skriver Nico Delvaux.

Under tredje kvartalet bidrog det fortsatta återöppnandet på marknaderna till att Assa Abloys organiska tillväxt blev 7 procent. I EMEIA och Americas var den organiska tillväxten 7 procent respektive 14 procent, trots höga jämförelsesiffror föregående år, framhåller vd:n.

Den organiska tillväxten i Asia Pacific minskade däremot med 7 procent, drivet av nya nedstängningar i kärnmarknader och en avmattning i Kina, uppger bolaget.
Författare Direkt-SE