Du är här

2017-08-28

ASTG: ASTG och DataPath ingår avtal beträffande försäljningssamarbete

ASTG OCH DATAPATH INGÅR AVTAL BETRÄFFANDE FÖRSÄLJNINGSSAMARBETE

ASTG, en utvecklare av marina satellitantenner av militär standard, meddelade idag att företaget har tecknat avtal med DataPath, Inc., en ledande leverantör av lösningar för fjärrkommunikation och informationsteknologi till flyg- och mediaindustri, statliga kunder och kritiska infrastrukturmarknader, avseende samarbete om försäljning och distribution av ASTGs stabiliserade VSAT-antenner. Avtalet innebär att ett flertal Ku-band, Ka-band och "dual-band" lösningar från ASTG görs tillgängliga för DataPaths kunder.

"DataPath är en ansedd leverantör av mobila och bärbara VSAT-produkter för landbaserade användare med ett omfattande internationellt försäljningsnätverk och med fokus på liknande kundkrav som vi, säger Ulf Sundqvist, tf VD för ASTG, i ett uttalande. "Våra VSAT-produkter för den marina marknaden och DataPaths produkter för användare på land kompletterar varandra väl, och vi är mycket entusiastiska över vad detta samarbete kan ge i framtiden".

I mer än 25 år har DataPath varit en betrodd leverantör av specialdesignade helhetslösningar inom telekommunikationsområdet. ASTGs marina antenner är ett naturligt komplement till DataPaths breda portfölj av fjärranslutna nätverkslösningar, "communication-on-the-pause" antenner, cybersäkerhetslösningar, programvara för nätverksövervakning och kontroll samt företagstjänster och underhåll ute på fältet.

"Med tanke på att DataPath traditionellt tillhandahåller pålitlig kommunikation till kunder i utmanande miljöer ser vi stora möjligheter för vår globala kundbas att kunna dra nytta av att ASTGs högkvalitativa marina antenner läggs till våra produkterbjudanden," säger Carsten Drachmann, DataPaths Senior VP & General Manager för Bärbara Terminaler och Internationell Försäljning.

STOCKHOLM - 28 augusti 2017

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, KONTAKTA:

Ulf Sundqvist, tf VD
Telefon: 073-041 2099
e-post: ulf.sundqvist@astg.se mailto:ulf.sundqvist@astg.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
ASTG Pressrelease 2017-08-28 svenska.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=20974

Om DataPath(r) Inc.

Pålitlig realtidskommunikation är avgörande för att nå framgång med uppdrag i avlägsna områden och högriskmiljöer. DataPath är specialiserat på avancerade kommunikationslösningar, skräddarsydda för unika krav som ställs av kunder inom flyg- och media industri, statliga organisationer och kritiska infrastrukturkunder. DataPaths lösningar omfattar ett utbud av både anpassade och kommersiella standardlösningar avseende produkter för fältkommunikation och informationsteknologi, inklusive satellitkommunikationssystem, nätverkshanteringsprogram och cybersäkerhetstjänster. Alla erbjudanden backas upp av 24x7 kundsupport och globalt fältstöd. Mer information finns på www.datapath.com http://www.datapath.com .

Om Advanced Stabilized Technologies Group AB

I ASTG ingår det helägda dotterbolaget AIMS AB.

ASTG AB utvecklar, tillverkar och säljer innovativa 4-axliga stabiliserande VSAT antenner för framförallt marina installationer. Bolaget driver dessutom utvecklingsprojekt baserade på C2SATs antennrobot. AIMS AB utvecklar och säljer avancerade tröghetssensorsystem, IMUer som är avsedda för mätning av rörelser i tre dimensioner.

Bolagets säte är i Stockholm.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.