Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-16

ATLAS COPCO: KINAS ÅTERHÄMTNING AVHÄNGIG ÖVRIGA VÄRLDENS - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Framtiden för den hittills V-formade ekonomiska återhämtningen i Kina är fortfarande i hög grad kopplad till hur återöppningen av ekonomier i andra delar av världen går.

Det sade Atlas Copcos vd Mats Rahmström vid rapportpresentationen.

Om det inte sker en återöppning i andra delar av världen kommer utvecklingen snarare att plana ut i Kina, uppgav han.

Atlas Copco hoppas på en återhämtning i Europa och det är vad verkstadsbolaget såg i slutet av det gångna kvartalet. Vad som händer väster om Atlanten är osäkert med tanke på virussituationen som har eskalerat.

Atlas Copco guidade i rapporten för att efterfrågan i tredje kvartalet kommer förbättras något jämfört med i andra kvartalet. Under frågestunden uppgav Atlas Copcos finanschef Hans Ola Meyer att bolaget inte ser några stora skillnader mellan sina affärsområden i det avseendet och att det med tanke på pandemisituationen samtidigt finns stor osäkerhet med risk för bakslag på enskilda marknader.

Efterfrågesynen avser främst de tre affärsområdena Kompressorteknik, Industriteknik och Energiteknik. När det gäller affärsområdet Vakuumteknik, där kunderna är relativt stora aktörer (key account-verksamhet) snarare än små och där utvecklingen under pandemin har varit ljusare, uppger sig Atlas Copco visserligen ha en bra känsla kring det allmänna affärsklimatet, men huruvida det leder till bättre efterfrågan specifikt i tredje kvartalet är som alltid mycket svårt att säga, framhöll finanschefen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.