Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-16

ATLAS COPCO: ÖVERRASKANDE FÖRSIKTIGA UTSIKTER FÖR 3 KV - PARETO

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Atlas Copcos guidning om att efterfrågan i tredje kvartalet kommer att förbättras "något" jämfört med andra kvartalet är överraskande försiktigt givet den svaga efterfrågan som präglade det andra kvartalet.

Det anser Pareto Securities enligt en analyskommentar kring torsdagsmorgonens delårsrapport från verkstadsbolaget som fick aktien att sjunka 1,8 procent.

Sammantaget var dock rapporten stark, anser Pareto. Den största överraskningen i rapporten var enligt analyshuset den starka försäljningen i kvartalet som var 10 procent högre än analytikernas snittprognos enligt Infront, och det justerade rörelseresultatet som var 17 procent över snittförväntan.

Pareto tror att analytikernas vinstestimat kommer att justeras upp för 2020 med anledning av den starka utvecklingen inom affärsområdet Kompressorteknik i kvartalet, men analyshuset ser inte särskilt mycket potential till högre vinstestimat för 2021 och 2022.

Pareto har rekommendationen sälj och riktkursen 325 kronor på Atlas Copco.

Atlas Copcos orderingång sjönk organiskt med 17 procent i andra kvartalet, vilket kan jämföras med ett analytikerprognossnitt på -18,4 procent.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.