Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-04-29

Atlas Copco- Rapport från årsstämma

Atlas Copco höll den 23 april sin stämma i Filmstaden i Sickla. I den stora biosalongen var det minst sagt glest mellan aktieägarna. Även i stämmopresidiet hade man vidtagit säkerhetsåtgärder och de tre uppe på podiet höll ett behörigt avstånd till varandra, troligen endast på grund av Corona då stämningen i övrigt var god.

Atlas Copco har börjat året bra och resultatet som presenterades på förmiddagen samma dag som stämman hölls var bättre än analytikernas förväntningar. Dock förutspås mycket osäkra marknadsutsikter framöver.

Stämman var dock konfident nog angående bolagets utsikter framöver för att kunna klubba en utdelning om 3,5 kr, något som säkert tas emot tacksamt av många aktieägare när ett stort antal andra bolag har dragit tillbaka sina förslag till utdelningar för i år eller skjutit beslutet på framtiden.

Årsstämman hölls med anledning av Corona kortare än vanligt och Vd:s anförande vid själva stämman var därför nedkortat avsevärt. För den som inte kunde delta på plats eller som vill höra mer av Vd:s tankar finns det dock möjlighet att se ett längre anförande på bolagets hemsida.

Bevakare och skribent: Sverre Linton

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.