Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-16

ATLAS COPCO: SPÅR EFTERFRÅGAN KVAR PÅ HÖG NIVÅ PÅ KORT SIKT

STOCKHOLM (Direkt) Verkstadsföretaget Atlas Copco förväntar sig att kundernas affärsaktivitet på kort sikt kommer att kvarstå på den höga nuvarande nivån.

Det framgår av kvartalsrapporten.

Prognosen i början av det gångna kvartalet var att efterfrågan på gruppens produkter och service väntades "ligga kvar på nuvarande höga nivå".

Koncernens orderingång på 32.529 miljoner kronor i andra kvartalet 2021 var högre än analytikernas snittestimat på 29.200 miljoner kronor enligt en sammanställning gjord av Infront.

Orderingången ökade organiskt med 54 procent, vilket kan jämföras med analytikerprognossnittet på +36 procent.

Även i förra kvartalsrapporten, i april, överraskade den organiska orderingångsutvecklingen avseende första kvartalet på uppsidan.

Enligt Atlas Copco var kundernas aktivitetsnivå i det gångna kvartalet fortsatt hög, och efterfrågan på Atlas Copcos produkter och service förbättrades betydligt jämfört med året innan som i hög grad var påverkat av covid-19-pandemin.

"Orderingången ökade markant jämfört med föregående år men växte även jämfört med föregående kvartal och nådde en ny rekordnivå", skriver verkstadsbolaget.

Stark ordertillväxt uppnådes för alla affärsområden i alla regioner och för alla typer av utrustning och service, framhåller Atlas Copco.

"Sekventiellt drevs ordertillväxten främst av ökade ordervolymer för industrikompressorer, vakuumutrustning för industri och vetenskapliga applikationer och serviceverksamheten, medan utrustning för halvledarindustrin förblev i stort sett oförändrad på en hög nivå", uppges det i rapporten.
Författare Direkt-SE