Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-10-03

Atrium Ljungberg AB: Sébastien Boudet förverkligar dröm i Söderhallarna

Sébastien Boudet, känd bagare och kock från Nyhetsmorgon och
Dessertmästarna i TV, öppnar nu hantverksbageriet "Sébastien på
Söder". Bageriet blir ett väldoftande steg i Atrium Ljungbergs vision
om att öppna upp Söderhallarna med inriktning mot mat, kultur och
kreativitet.

När Atrium Ljungberg förvärvade Söderhallarna 2017 var det med en
tydlig ambition att öppna upp huset mot Medborgarplatsen och skapa en
spännande mötesplats med saluhallen som drivkraft.
Detaljplane-arbetet pågår och i samverkan med partners, hyresgäster
och söderbor har många idéer uppkommit.

- Starka idéer är en viktig del av stadsinnovation och i Sébastien
Boudet har vi hittat en samarbetspartner som brinner för att
utvecklas, säger Jon Allesson, affärsutvecklingsansvarig för
stadsinnovation på Atrium Ljungberg. Jag tror att han, förutom att
göra våra besökare nöjda, även kommer att påverka utvecklingen av
hela Söderhallarna med sin energi.

På kanelbullens dag 4 oktober, öppnar Sébastien på Söder, som
hantverksbageriet heter. Efter flera år av kringresande i Sverige där
han har föreläst och besökt spannmålsodlare, förverkligas nu drömmen
att ha en fast plats, ett eget bageri igen. Bageriet ligger i
Söderhallarna och ambitionen är att utmana och flytta gränser kring
livsmedelsproduktion.

- Det här är verkligen mitt bröd! Jag har valt ut odlarna och
spannmålen maler jag själv till mjöl på plats, säger Sébastien
Boudet. Spannmål är som vin, det påverkas av klimat, soltimmar och
hantverket. Jag älskar känslan i saluhallar och ser fram emot att
vara en del av Söderhallarna.

Sébastien Boudet föddes i Paris som andra generationens bagare. År
2000 flyttade han till Stockholm där han bland annat grundade det
prisbelönta La Petite France. Han är jurymedlem i Dessertmästarna på
Kanal 5, en av eldsjälarna bakom Smaka på Stockholm och syns ofta som
kock och bagare på Nyhetsmorgon i TV4. Därtill är han en flitig
föreläsare och ger otaliga kurser i bakning runtom i landet.
Sébastien har en gedigen erfarenhet inom restaurang, konditori och
bageri och med en sällan skådad passion går han i spetsen för
surdegsrevolution och matlagning baserad på naturliga råvaror. (källa
Bonnier)

Nacka 2018-10-03
Atrium Ljungberg AB (publ)

Kalle Lindgren, kommunikationsstrateg Atrium Ljungberg, 0703-415 450
kalle.lindgren@al.se

Atrium Ljungberg är ett av Sveriges största börsnoterade
fastighetsbolag. Vi äger, utvecklar och förvaltar fastigheter på
tillväxtmarknader i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Vårt
fokus är att utveckla attraktiva stadsmiljöer för kontor och handel
kompletterat med bostäder, kultur, service och utbildning. Den totala
uthyrbara ytan omfattar drygt en miljon kvadratmeter fördelat på ett
femtiotal fastigheter, värderade till 43 miljarder kronor. Våra
handelsplatser har 60 miljoner besökare per år och i våra områden
arbetar och studerar drygt 30 000 personer och lever och bor ett
tusental personer. Vår projektportfölj möjliggör investeringar i
framtiden motsvarande drygt 15 miljarder kronor. Atrium Ljungberg är
noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap-listan. Läs mer på www.al.se

-----------------------------------------------------------
http://news.cision.com/se/atrium-ljungberg-ab/r/sebastien-boudet-forverk...
http://mb.cision.com/Main/1145/2633639/919836.pdf

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.