Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-22

AT&T: SKRUVAR UPP GLOBALA ABONNENTTILLVÄXTEN FÖR HBO MAX

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bland kvartalssiffrorna som den amerikanska teleoperatören AT&T redovisade på torsdagen kunde det skönjas en fortsatt stark abonnenttillväxt inom trådlöst och fiber - men även för HBO Max.

Tillväxten för streamingtjänsten, som lanserades i maj 2020, var så pass god att AT&T i halvårsrapporten skruvade upp sin helårsprognos till 70–73 miljoner abonnenter världen över, från tidigare 67–70 miljoner.

I USA, som både är telekomjättens hemmaplan och största marknad, fanns det 47 miljoner betalande HBO Max-kunder vid andra kvartalets slut innevarande år. En ökning från 44,2 miljoner abonnenter vid slutet av årets första kvartal. Sett till globala siffror adderas cirka 20 miljoner för att få 67,5 miljoner kunder världen över i slutet av det andra kvartalet. Detta var är en ökning på 12 miljoner abonnenter det senaste året.

I kontrast till AT&T:s streamingtjänst redovisade Netflix på onsdagen en nettoökning av 1,5 miljoner abonnenter för det andra kvartalet, vilket var högre än bolagets egen guidning om 1 miljoner. Abonnenttillväxten väntas under det tredje kvartalet uppgå till 3,5 miljoner, jämfört med 2,2 miljoner nya abonnenter som rapporterades under samma period i fjol.

Vidare skrev Netflix i ett brev till aktieägarna på tisdagen att covid-pandemin skapat en slags utputande puckel i abonnenttillväxten, och hänvisade till att den högre tillväxten under föregående år nu gjort plats för en lägre tillväxt detta år. Samtidigt som Netflix blir mer konservativa i sin framtidsprognos på grund av pandemiframkallade jämförelsesiffror verkar AT&T i skuggan av puckeln vara mer optimistiska i sitt streaminglockande.
Författare Direkt-SE