Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-27

Aventura Group investerar i DTC-varumärket LUÜNA Naturals

Aventura Group gör en minoritetsinvestering i DTC-varumärket LUÜNA Naturals (LUÜNA), baserat i Hong Kong. “Kikhålsinvesteringen”, i storleksordning 250 000 SEK, görs i samband med LUÜNA:s pågående såddrunda med potential för uppföljningsinvesteringar i senare rundor.

LUÜNA säljer ekologiska mensprodukter och är ett snabbt växande bolag inom sitt segment i Asien. Exempel på liknande bolag på den svenska marknaden är Syd och Red Locker. Aventura signerade ett Market Partnership-avtal med LUÜNA i augusti som löper parallellt med investeringen där Aventura tar ansvar för att växa LUÜNA:s affär i Kina och kompenseras med en del av omsättningen.

”Aventura Group investerar i varumärken som vi kan skala genom våra plattformar i Kina. LUÜNA är den första direktinvesteringen vi gör i ett existerande varumärke och ett bra exempel på vår investeringsstrategi framöver. Vi har lärt känna LUÜNA:s grundare det senaste året och är mycket imponerade över vad bolaget hittills åstadkommit, och ser fram emot att jobba med att skala bolaget på den kinesiska marknaden”, kommenterar Gustav Åström, VD på Aventura Group.
 
Kina är världens största marknad för mensprodukter, och är enligt analyshuset Statista värd cirka 80 miljarder SEK och förväntas växa med 6,2% CAGR fram till år 2026.
 
Aventura Group:s investering motsvarar 9.740 A-aktier av totalt 1.488.869 aktier post-money.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Gustav Åström, VD | +86 158-0086-2274 | gustav.astrom@aventura.group
Emil Ponnert, Director, IR & Corporate Development | +46 70 3102715 | emil.ponnert@aventura.group
 
Om Aventura
Aventura är en Kina-fokuserad e-handels- och varumärkesaccelerator som skalar konsumentbolag i Kina. Sedan starten år 2011 har bolaget arbetat med ett brett utbud av internationella konsumentvarumärken, start-ups och investerare. Aventura Group AB är listat på Nasdaq First North Growth Market i Sverige och har sitt säte i Stockholm, med ytterligare kontor i Shanghai och Hong Kong. För mer information besök www.aventura.group.
 
Augment Partners AB, tel. +46 8 604 22 55, e-post: info@augment.se, är bolagets Certified Adviser.
 
Om LUÜNA Naturals
LUÜNA Naturals är ett ändamålsdrivet mensbolag i Asien, bestående av ett 100% kvinnodrivet team. Bolagets existens baseras på att ge mening till mensbranschen genom att stödja individer och samhället att ta till sig ett hälsosammare förhållningssätt till menstruation. Genom att tillägna sig ny teknik guidar LUÜNA Naturals omgivningen till att anamma bättre mensprodukter och att lära sig mer om kroppens naturliga menstruationscykel.


Bifogade filer


Aventura Group investerar i DTC-varumärket LUÜNA Naturals

Författare MFN