Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-15

AXFOOD: 700% FLER E-HANDLANDE PENSIONÄRER HOS HEMKÖP I KRISEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Onlinehandeln av livsmedel har fått ett rejält lyft under coronaviruskrisen. I många fall är det dessutom den äldre delen av kundgruppen som utmärkt sig som nya e-handelskunder, skriver sajten Ehandel.

Hos Axfoodägda Hemköp har antalet e-handelskunder över 65 år ökat med hela 700 procent under den gångna våren. Förutom att kunderna har blivit fler har också det genomsnittliga ordervärdet ökat hos Hemköp.

Hemköp hade sedan tidigare planer på att öppna e-handel i 20 butiker under innevarande år, men efter den stora kundökningen väntas nu i stället 30 Hemköpbutiker ha e-handel när året är slut.

På toppen av efterfrågan kunde e-handelskunder hos Hemköp behöva vänta i upp till åtta dagar på leverans. Nu har kedjan dock fått ned leveranstiderna till samma dag eller dagen efter, skriver Ehandel. För att stå emot trycket har Hemköp ökat bemanningen i såväl butik som lager, och i kundtjänsten.

"Det finns inget som tyder på att efterfrågan kommer att minska även om den nu har stabiliserats något. Tvärtom ligger den kvar på högre nivåer än vad som tidigare var det normala", säger Hemköps e-handelschef Fabiola Wikström till Ehandel.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.