Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-22

BANK: NATWEST ORDF SPÅR HEMARBETE HÄR FÖR ATT STANNA – BN(OMS)

(Omsändning: skickades första gången på onsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De förändringar som pandemin bringat till det brittiska kontorslivet är här för att stanna.

Det menar Howard Davies, ordförande i Natwest Group, i en intervju med Bloomberg där han framhöll att han inte förväntar sig att ljuden av steg i centrala Londons kommer att återgå till pre-pandemiska nivåer.

Detta eftersom kontorsarbetare motsatt sig en återgång till fem dagars arbetsvecka på kontoret och den dagliga pendlingen.

"De dagar då 2.500 personer gick in genom vår kontorsdörr vid Bishopsgate klockan 8.30 och sedan gick ut igen klockan 18, tror jag är förbi," enligt Howard Davies.

Medan vissa arbetare - i synnerhet handlare – kan komma att förbli kontorsbundna, förväntas majoriteten av Natwests personal bara komma in ibland, fortsatte han.

"Vi tittar på att ha en minsta förväntan på några dagar i månaden där anställda definitivt måste vara på kontoret, och det kommer att variera beroende på team, men jag tror att det inte kommer att vara många som gör fem långa dagar kontor", sade han.

Andra inom branschen har gjort liknande förutsägelser.

Bland andra UBS vd, Ralph Hamers. som under tisdagen menade att anställda vid investment bank-verksamheten kommer att kunna arbeta en del av sin tid hemifrån under en ny permanent hybridmodell som banken rullar ut.

Natwest Group är en av Storbritanniens största banker.
Författare Direkt-SE