Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-17

Bankerna: Sälj banken

wysiwyg_image

Uppdaterade rekommendationer från banker och analyshus. 

Nordea Markets sänker sin rekommendation för SHB till sälj från behåll. Riktkursen är 77 kronor, det framgår av en analys.

Aktien stängde till 83:86 på onsdagen.

SEB Equities sänker riktkursen för SHB till 75 kronor från 87 kronor. Rekommendationen sälj upprepas.

Det framgår av en analys på torsdagen, dagen efter Handelsbanken kommit med beskedet att nästan hälften av kontoren kommer att läggas ned under de kommande åren.

Deutsche Bank höjer riktkursen för SHB till 107 kronor från 105 kronor efter onsdagens nyhet om nya åtgärder. Rekommendationen köp upprepas, det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för SHB till 97 kronor från 100 kronor. Rekommendationen köp upprepas, det framgår av ett marknadsbrev.

SHB A stängde på 83:86 kronor på onsdagen.

DNB Markets höjer riktkursen för SHB till 105 kronor från 103 kronor, efter Handelsbanken på onsdagen aviserade nya åtgärder för att minska kostnaderna genom bland annat kontorsnedstängningar. Rekommendationen köp upprepas, det framgår av ett marknadsbrev.

SHB A stängde på 83:86 kronor på onsdagen.

Affärssystemutvecklaren 24Sevenoffice har etablerat en solid position med bokföringsföretag i Norge som utgör en kundbas om 54.500, där ett stort värde ses tack vare goda försäljningsmöjligheter.

Det skriver Pareto Securities som inleder bevakning av aktien med rekommendationen behåll. Riktkursen sätts till 42 kronor per aktie.

24Sevenoffice kundbas har vuxit med en genomsnittlig årlig tillväxttakt om 32 procent från slutet av 2016 till det andra kvartalet i år, och antalet nya kunder fortsätter hålla sig på "höga" nivåer med en 29-procentig tillväxt under det andra kvartalet 2020.

"Vi förväntar oss en förbättring av de genomsnittliga intäkterna per konto (ARPA) med efterföljande ökande försäljning av ytterligare moduler och nya tjänster", skriver Pareto.

Aktien stängde till 38:90 kronor på onsdagen.