Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-09-25

Bayn Europe AB: NYTT WHITE PAPER FRÅN BAYN EUROPE AB

Bayn Europe har publicerat ett nytt white paper som visar hur
användandet av e-sensorisk teknologi kan ge detaljerad information om
variationen av smak i vaniljglass sötad med socker kontra glass sötad
med andra sötningsmedel från naturliga källor.

Bayns framgångsrika sockerersättningsblend, EUREBA® D01, tillåter att
man byter ut sockret 1:1. Studien bekräftar tidigare slutsatser att
blenden ger en snarlik kristallisering som glass sötad med socker,
och den ger en god smak och en god munkänsla. I den här studien
gjordes glass med olika recept, ett med EUREBA® D-01 och ett med
socker. Dessa jämfördes sedan med e-sensorisk teknologi. Skillnaden i
smak, arom och munkänsla var ytterst liten jämfört med glass sötad
med socker.

"Glass är en fryst produkt vanligtvis gjord av mjölkprodukter såsom
grädde och mjölk. Emulgeringsmedel, stabilisatorer och smakämnen
tillsätts sedan för att ge produkten rätt smak och munkänsla. På
grund av de ohälsosamma effekterna av socker söker konsumenterna nu
mer och mer efter hälsosamma alternativ, som sockerreducerad glass.
Dock gör glassens komplexa karaktär detta svårt, att ändra
sockerhalten är en stor utmaning", säger Mathias Lundgren, PhD, på
e-Sense Sweden AB. "Bayns EUREBA® D-01 blend är en lösning på denna
problematik. Med den kan man ersätta sockret upp till 100% och
samtidigt bibehålla smak och munkänsla."

E-sensorik kompletterar sensoriska paneler för att kartlägga
smakprofilen i livsmedel. På senaste tiden har ny teknologi gjort det
möjligt att elektroniskt mäta sensoriska egenskaper och översätta
resultaten till human sensorik, som erfarenhet, känsla och minne.

Detta white paper finns att läsa på Bayns partnersida
(http://www.bayneurope.com/en/for-partners/), där du lätt ansöker om
login.

(This news release will be available in English on bayneurope.com
(http://www.bayneurope.com).)

För mer information, kontakta Patrik Edström, VD på Bayn Europe AB,
e-mail pe@bayn.se

Om Bayn Europe:
Bayn är en oberoende utvecklare inom sockerreducering och erbjuder
marknaden kostnadseffektiva råvaruingredienser samt totallösningar
för sockerreducering. Från naturliga råvaror skapar Bayn nya, sötade
produkter med lågt kaloriinnehåll. Bolagets lösningar, utvecklade
genom vetenskaplig forskning, ger innovativa, hälsosamma recept i
nära samarbete med våra kunder inom den globala livsmedelsindustrin.

Bayn är listat på Nasdaq Stockholm, First North, under kortnamnet
BAYN.

Mangold Fondkommission AB är företagets certified adviser. Telefon
+46-8-5030 1550.

Ytterligare information avseende bolaget finns på www.bayneurope.com
-----------------------------------------------------------
http://news.cision.com/se/bayn-europe-ab/r/nytt-white-paper-fran-bayn-eu...
http://mb.cision.com/Main/5651/2627022/915266.pdf

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.