Du är här

2017-09-21

"Begränsad rapportrisk i H&M"

wysiwyg_image

Låga förväntningar begränsar nedsidan i samband med H&M:s rapport för det tredje kvartalet. Den förväntade nedgången i marginalerna är allmänt känd.

Det skriver Handelsbanken Capital Markets i en analys inför klädbolagets rapport den 28 september där riktkursen, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på torsdagen, höjs från 220 till 230 kronor och där rekommendationen öka upprepas.

Banken menar vidare att dollarns försvagning i förhållande till euron på senare tid har, åtminstone tillfälligt, mildrat det negativa sentiment som aktien omgärdas av.

Handelsbanken konstaterar att omfattande reor kommer sätta spår i H&M:s lönsamhet i det tredje kvartalet och bankens gissning är att bruttomarginalen kommer att backa med 2,4 procentenheter i förhållande till motsvarande period året innan och uppgå till 51,6 procent.

"Fler personaltimmar i butikerna och kostnader längre bak i systemet med samband till att hantera den rearelaterade volymökningen kommer troligen att resultera i en negativ operativ hävstång i det tredje kvartalet", skriver Handelsbanken i analysen.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.