Du är här

2017-10-12

beQuoted nyheter: Banbrytande cancerforskning in i nästa fas - Teckna WntResearch senast 23 oktober

[beQuoted]
NYHETSBREV 12 oktober 2017

Banbrytande cancerforskning in i nästa fas

- Teckna WntResearch senast 23 oktober

WntResearch förbereder en fas 2-studie på bolagets cancerläkemedel mot tumörspridning. beQuoted talar med tf vd Ulf Björklund om den unika substansen, den planerade studien och pågående nyemission.

[Bild]
http://www.bequoted.com/emissioner/wntresearchs-banbrytande-cancerforskn...

Substans mot tumörspridning till fas 2

Efter två lyckade kliniska studier med bolagets substans Foxy-5 mot tumörspridning förbereder nu cancerläkemedelsföretaget WntResearch en fas 2-studie. Start av studien är planerad till årsskiftet.

Enligt det preliminära upplägget för studien ska den inkludera patienter med tjocktarmscancer där patienterna har fått sin cancertumör kirurgiskt avlägsnad. Tjocktarmscancer är en av de vanligaste cancertyperna med hög risk för tumörspridning.

- I den här fas 2-studien kan vi testa vår substans på en korrekt patientpopulation, dvs patienter som inte har en cancertumör vilket har varit fallet i de tidigare studierna, berättar tf vd Ulf Björklund för beQuoted.

Patienterna kommer att delas in i två grupper där den ena gruppen behandlas med cellgifter och den andra med cellgifter samt WntResearchs substans Foxy-5. Målet är att förlänga tiden till återfall, dvs tiden till att cancertumören kommer tillbaka.

Nyemission finansierar planerad studie

För att finansiera fas 2-studien på Foxy-5 genomförs under oktober en företrädesemission om 64 miljoner kronor.

Teckningskursen är satt till 15 kronor, motsvarande en värdering av bolaget om 256 miljoner kronor före emissionspengarna. Erbjudandet är säkerställt till 75 procent.

Vid sidan av fas 2-studien avsätts delar av emissionspengarna till att arbeta med bolagets patentportfölj och att driva WntResearchs tidiga läkemedelsprojekt Box-5 vidare. Mer information om bolaget och nyemissionen: http://wntresearch.emissioner.se/ http://wntresearch.emissioner.se/

Naturligt klister

Bakgrunden till WntResearchs läkemedelskandidat Foxy-5 finns i den forskning som letts av en av bolagets grundare, professor Tommy Andersson och hans forskargrupp vid Lunds Universitet.

-De uppmärksammade att om man har tillräckligt av ett protein som kallas Wnt-5a så släpper inte cancercellerna från tumören, dvs proteinet hindrar spridningen av celler och motverkar metastasering, berättar Ulf Björklund.

Forskargruppens svar blev att etablera den syntetiska peptiden Foxy-5 som efterliknar egenskaperna hos proteinet Wnt-5a med den skillnaden att det kan effektivt distribueras ut i kroppen.

Ökad cellrörelse viktig komponent i spridningen

WntResearch menar att Foxy-5 adresserar ett stort medicinskt behov. Ulf Björklund fortsätter:

- När man pratar om cancer och cancers spridning tänker man framförallt på att cancer växer snabbt. Det beror på att man har en ökad celldelning men också att man inte har en naturlig celldöd. Det gör att cancerceller överlever längre.

Vid sidan av ökad celldelning och minskad celldöd är ökad cellrörelse en viktig komponent i tumörspridningen.

-Det är där vår substans kommer in, att hämma och hindra spridningen av cancerceller, säger Ulf Björklund.

Öppen studie

Medan den planerade fas 2-studien pågår ska bolaget intensifiera sina kontakter med läkemedelsbolag.

-Vi har under hela utvecklingen haft kontakter med läkemedelsbolag och förklarat mekanismen bakom Foxy-5. Men under fas 2-studien kommer vi att öka på kontakterna, bland annat för att det är en öppen studie där vi kan följa hur patienterna utvecklas och förmedla resultaten under studiens gång.

Patienterna finns och det behövs en behandling

På frågan varför man ska teckna sig i den pågående nyemissionen pekar Ulf Björklund bland annat på resultaten i bolagets prekliniska och kliniska studier.

- Foxy 5 är en väldigt spännande substans med hög potential att ta en stor marknad. Det är första substansen med den här typen av verkningsmekanism och det finns ett stort så kallat medical need, patienterna finns och det behövs en behandling för att förhindra metastasering.

Om WntResearch

[Bild]

Bransch: Sjukvård

Marknadsplats: AktieTorget [WntResearch utvecklar cancerläkemedel. Nu förbereds en fas 2-studie på bolagets läkemedelskandidat Foxy-5 mot tumörsprindning.]

WntResearch utvecklar cancerläkemedel. Nu förbereds en fas 2-studie på bolagets läkemedelskandidat Foxy-5 mot tumörsprindning.

WntResearch bjuder in till informationsträffar 12 oktober 2017
Aktiekvällen i Lund med Aktiespararna
Elite Hotel Ideon, Scheelevägen 27, Lund, kl 18.30.
Anmälan via Aktiespararna https://www.aktiespararna.se/aktiviteter/aktiekvallen-lund-3 17 oktober 2017
Aktiedagen i Stockholm med Aktiespararna
Operaterrassen, Karl XII:s torg, Stockholm, kl 17.00.
Anmälan via Aktiespararna https://www.aktiespararna.se/aktiviteter/aktiedagen-stockholm-17-oktober

WntResearch genomför en nyemission

Fakta om nyemissionen http://wntresearch.emissioner.se/

Källa: Banbrytande cancerforskning in i nästa fas http://www.bequoted.com/emissioner/wntresearchs-banbrytande-cancerforskn... Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com http://www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-Webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här http://www.beQuoted.com/min-prenumeration/

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm
Tel 08-692 21 90
info@beQuoted.com mailto:info@beQuoted.com
www.beQuoted.com http://www.beQuoted.com

Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.