Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-09-07

beQuoted nyheter: Dignitana bryter in på världens största medtech-marknad

[beQuoted]
NYHETSBREV 7 september 2016

Dignitana bryter in på världens största medtech-marknad

- Videointervju med vd Jan Richardsson

Dignitanas andra kvartal präglades av DigniCap-lanseringen i USA. Allt fler sjukhus erbjuder nu behandlingsformen och med en växande användarbas ställs företaget inför nya utmaningar. beQuoted har träffat vd Jan Richardsson.

[Bild]
http://www.bequoted.com/redaktionellt/dignitana-bryter-in-paa-vaerldens-...

DigniCap-systemen har börjat ställas ut på sjukhusen

Utrullning av system och fortsatt god inströmning av order präglade andra kvartalet, säger en nöjd vd Jan Richardsson när beQuoted träffar honom i Humlegården i Stockholm.

Omsättningen på knappt 1 miljon kronor var lägre både jämfört med föregående kvartal och motsvarande kvartal i fjol. Jan Richardsson menar att jämförelsetalen inte är så relevanta.

- Förra året var vi inte inne i USA. Nu bryter vi in på världens största medtech-marknad. Det man kommer att få bedöma det här bolaget på framöver är antal installerade system och antal behandlingar på systemen.

Fokus på välrenommerade cancerkliniker

Bolaget hade 20 DigniCap-system i drift i USA under andra kvartalet. Ytterligare 20 utlevererade system är under infasning på sjukhusen. Jan Richardsson bedömer uppstartstiden för systemen till 3 4 veckor från det att order inkommit.

De 32 sjukhus som Dignitana tecknat avtal med finns spridda över hela landet, med en viss koncentration till kustområdena.

Bolaget vill gärna nå avtal med de mest välrenommerade sjukhusen och klinikerna inom cancervård, så kallade comprehensive cancer centers. Det handlar om 47 sjukhus i 35 delstater, vilka utgör spjutspetsen inom amerikansk cancerforskning.

Jan Richardsson understryker att de här etableringarna kräver tålamod men att ett avtal skulle få stor betydelse för DigniCaps fortsatta lansering i USA.

- De är väldigt rädda om sitt rykte och vill utvärdera systemen grundligt, därför tar det lite tid. Men de här sjukhusen är vägledande för hur andra amerikanska sjukhus väljer att utforma sin vård och därför skulle ett avtal ge ansenlig tyngd åt DigniCap-metoden.

Ny affärsmodell utmaning för sjukhusen

Men det är inte bara de medicinska aspekterna av skalpkylningssystemet som utvärderas. Tekniken ska infogas och harmoniseras med befintliga behandlingar och rutiner.

Dignitanas affärsmodell pay-per-treatment, som tagits fram specifikt för den amerikanska marknaden, innebär många gånger att sjukhusen måste ta fram nya faktureringsrutiner gentemot patienterna.

Utbildning ska öka användandet

Med en växande park av utplacerade DigniCap-system står Dignitana inför utmaningen att öka beläggningen på de enskilda enheterna.

Bolaget arbetar aktivt med sociala medier för att sprida kunskap om behandlingsmetoden. Nyligen anställdes en försäkringsspecialist för att hjälpa bolaget och sjukhusen med de ofta komplexa försäkringsfrågorna. Samtidigt erbjuds utbildning och återutbildning av vårdpersonal.

Oväntat stöd från Peyton Manning

Dignitana har upprättat fonden Hair to stay med syfte att ge mindre bemedlade patienter tillgång till behandling med DigniCap. I juni hade fonden samlat in 250.000 dollar och enligt Jan Richardsson fortsätter bidragen att rulla in. För närvarande väntar 30 patienter på behandling med stöd från fonden.

Den 15 september hålls University of Colorados årliga välgörenhetsgala Men for the cure. Årets affischnamn för galan är den populäre amerikanske fotbollsspelaren Peyton Manning. Arrangörerna har redan nu bestämt att en del av donationerna ska gå till DigniCap-behandlingar.

- Vi blev väldigt positivt överraskade när vi läste att han skulle leda galan och att överskottet från galan ska gå till behandlingar på Coloradouniversitetet där vi redan ett antal system i drift, avslutar Jan Richardsson.

Om Dignitana

[Bild]

Bransch: Sjukvård

Marknadsplats: First North [Dignitanas skalpkylningssystem DigniCap hjälper patienter att behålla sitt hår vid cellgiftbehandlingar.]

Dignitanas skalpkylningssystem DigniCap hjälper patienter att behålla sitt hår vid cellgiftbehandlingar.

Senast betalt

18,4 kr

+4%

sedan 2015-09-08

Marknadsvärde

371 Mkr

Relaterade artiklar

Dignitana bryter in på världens största medtech-marknad http://www.bequoted.com/redaktionellt/dignitana-bryter-in-paa-vaerldens-...

Dignitanas DigniCap konkurrensfördel för sjukhusen http://www.bequoted.com/emissioner/dignitanas-dignicap-konkurrensfoerdel...

Källa: Dignitana bryter in på världens största medtech-marknad http://www.bequoted.com/redaktionellt/dignitana-bryter-in-paa-vaerldens-... Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com http://www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-Webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här http://www.beQuoted.com/min-prenumeration/

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm
Tel 08-692 21 90
info@beQuoted.com mailto:info@beQuoted.com
www.beQuoted.com http://www.beQuoted.com

Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren

Författare BEQ

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.