Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-09-07

Besked om skuldtak lyfte börsen

wysiwyg_image

USA-börserna steg på onsdagen efter beskedet att president Donald Trump och ledande företrädare för demokraterna i kongressen kommit överens om en tre månader lång höjning av skuldtaket.

Vid stängningen var både Dow Jones industriindex och det bredare S&P 500 upp med 0,3 procent till 21.811 respektive 2.466. Även Tekniktunga Nasdaq steg 0,3 procent, till 6.393.

Inför ett möte med presidenten erbjöd senatens och representanthusets minoritetsledare, Charles Schumer och Nancy Pelosi, demokraternas röster för ett räddningspaket för Harvey tillsammans med en kortsiktig skuldtakshöjning på tre månader.

Donald Trump gick med på förslaget vid ett möte med de båda demokraterna, trots att representanthusets talman, republikanen Paul Ryan, kallat det för en "löjlig idé".

Aktier i klädjätten Gap steg 7,5, mest i S&P 500. Uppgången kom efter att bolaget meddelat att man tänker öka tempot i satsningen på e-handel och samtidigt stänga flera olönsamma butiker.

Under de senaste två åren har vi gjort väsentliga framsteg med hur vi driver vår verksamhet. Med det som grund skiftar vi nu fokus till tillväxt", skrev bolaget i ett pressmeddelande.

Oljejätten Exxon Mobil steg 2,2 procent på onsdagen bland annat sedan UBS höjt sin rekommendation för aktien till neutral från tidigare sälj.

Lastbilstillverkaren Navistar rapporterade ett högre resultat och även något högre intäkter än väntat för det brutna räkenskapsårets tredje kvartal. Aktien steg 7 procent.

Resebolaget Trivago föll tungt efter att bolaget sänkte sin helårsguidning, aktien var ned 16 procent.

Amerikanska telejättarna AT&T och Verizon backade 1,4 respektive 1 procent på onsdagen. Konkurrenten T-Mobile meddelade på onsdagen att de kommer erbjuda gratis Netflix-abonnemang vid teckning av familjeabonnemang med obegränsad data.

Leksakstillverkaren Mattel backade 3,2 procent efter rapporter från CNBC om att leksaksbutikskedjan Toys R Us överväger konkurs.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation var upp 4 punkter till 2,10 procent.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.