Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-04-26

Beskedet vid Notes årsstämma: Rörelseresultat ökade med 58% i första kvartalet!

Det kunde VD Johannes Lind - Widestam berätta för nöjda aktieägare vid dagens årsstämma i Note. Han är den femte VD:n i bolaget på lika många år vilket fick en aktieägare att fråga varför styrelsen slösar pengar på återkommande avgångsvederlag i stället för att behålla VD. Kan det vara så att man installerat en katapultstol vid VD:s skrivbord?

Note har tillverkning i Sverige, Finland, Estland, England och Kina. Flyttar man då runt produktionen under produkternas livscykel? Nej, inte i någon större omfattning bl a för att tillverkningen av medicinteknisk utrustning måste certifieras och certifikatet kan inte flyttas till en annan fabrik utan då måste tillverkningen certifieras på nytt och det är ingen billig historia.

I Tyskland har Note ingen tillverkning eftersom man inte vänder sig till fordonsindustrin och den är mycket stor i Tyskland.

Hur bär man sig då åt för att revidera bolagets fabrik i Kina när man inte kan kinesiska? Jo, PWC har en kinesisk flicka på kontoret i Stockholm som hjälper revisor Niklas Renström att sköta kontakterna med det kinesiska dotterbolaget - och siffrorna är internationella.

Utan att vilja ge en utförlig prognos sa VD Johannes Lind - Widestam att man är hoppfulla inför framtiden.

Bolaget har ca 3.700 aktieägare varav ca en hundradel var närvarande vid stämman. Kan man tänka sig att framöver arrangera hybridstämmor där aktieägarna kan delta via nätet och slipper resa till stämmolokalen? Ordförande Johan Hagberg svarade att man fått en offert från ABG på 150.000:- vilket man ansåg vara för dyrt, men att man kanske ska försöka ordna något själva för att kunna ligga i framkant och attrahera aktieägarnas engagemang.

Bevakare: Leo Gillholm

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.