Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-25

BETSSON: ÅTERKALLAR BESLUT ERSÄTTA PONTUS LINDWALL SOM VD (NY)

(Lägger till: från fjärde stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den nyvalda styrelsen för Betsson har beslutat att upphäva beslutet att ersätta Pontus Lindwall som vd för bolaget.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Vi har haft flera samtal med Betssons viktigaste intressenter, inklusive Betssons ledningsgrupp, medarbetare och de största aktieägarna. Baserat på dessa dialoger anser den nuvarande styrelsen att det vore oklokt att nu förändra ledarskapet. Bolaget behöver lägga fokus på det viktiga arbete som bolaget står inför, som exempelvis den oväntade situationen i Nederländerna", skriver styrelseordförande Johan Lundberg.

Det var den 17 september som Betssons styrelse meddelade att en process inletts för att ersätta Pontus Lindwall som vd. Dåvarande styrelseordförande Patrik Svensk uppgav för Nyhetsbyrån Direkt att bolaget behövde ett nytt ledarskap och att man sökte efter en vd med stark förankring i den internationella spelvärlden. Enligt styrelseordföranden fanns redan potentiella kandidater att ta över.

Fem dagar senare meddelade dock Patrik Svensk att han lämnar sin post med omedelbar verkan eftersom han saknade förtroende från större aktieägare på grund av hanteringen av uppsägningen av Pontus Lindwall. Styrelseledamoten Johan Lundberg utsågs då till ny styrelseordförande.

Betssons aktie steg från en nedgång på 0,5 procent till en uppgång på 3 procent i anslutning till beskedet att beslutet att säga upp Pontus Lindwall hade återkallats.
Författare Direkt-SE