Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-10-06

Betsson lämnar omvänd vinstvarning

wysiwyg_image

Bettingbolaget Betsson lämnar en omvänd vinstvarning för tredje kvartalet 2022. Betsson förväntas redovisa nya rekord för intäkter och rörelseresultat i det tredje kvartalet, drivet av såväl sportbok som kasino. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fortsatt stark utveckling för Betsson i det tredje kvartalet, drivet av generellt hög kundaktivitet. Intäkterna i kvartalet förväntas uppgå till 199-201 miljoner euro, vilket är den högsta nivån någonsin för Betsson i ett enskilt kvartal.

Enligt Factset konsensus låg förväntningarna på intäkterna på cirka 187 miljoner euro.

Rörelseresultatet, ebit, beräknas uppgå till 37,5-39,0 miljoner euro i tredje kvartalet, vilket överstiger konsensus för perioden. En generellt hög kundaktivitet i kombination med en fördelaktig intäktsmix och skalbarheten i Betssons affärsmodell har bidragit till det höga rörelseresultatet.

Väntat rörelseresultat enligt Factsets konsensus var 26 miljoner euro.

Motsvarande siffror för tredje kvartalet i fjol var intäkter på 170,0 miljoner euro och rörelseresultat på 31,7 miljoner euro.

Marginalen i sportboken uppgick preliminärt till cirka 8,3% för kvartalet, vilket är i linje med de två senaste kvartalen 2022 men något högre än det historiska genomsnittet.

Tillväxten har drivits av regionerna Latinamerika och Central- och Östeuropa samt Centralasien. En ytterligare drivkraft för tillväxten i det tredje kvartalet har varit hög omsättning i sportboken tack vare den tidigarelagda säsongsstarten för de europeiska fotbollsligorna i augusti, på grund av det kommande världsmästerskapet i fotboll i november-december.

Delårsrapporten publiceras den 26 oktober.