Bli medlem
Bli medlem
lakareutangranser

Du är här

2021-10-26

BETSSON: RESULTAT I FOTBOLLSEVENEMANG BAKOM LYFT OMS ENL VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Betsson ökade intäkter i det tredje kvartalet jämfört med motsvarande kvartal föregående år som var ett starkt kvartal som en följd av ökad efterfrågan på digital underhållning.

Det konstaterar vd Pontus Lindwall i rapporten för det tredje kvartalet.

"Den ytterligare intäktsökningen beror på framgångar med vår sportbok i kombination med goda resultat i avslutningen av fotbolls-EM och Conmebol Copa América samt att de inhemska fotbollsligorna inleddes igen från mitten av augusti. Det sammantaget har resulterat i att sportboksintäkterna ökade med cirka 24 procent på årsbasis. Intäktsökningen har också gynnats av framgångar på nya marknader som exempelvis Latinamerika, Kroatien och Grekland", skriver vd:n.

Under kvartalet beslutade bolaget att stänga internationella spelsajter för nederländska kunder. Efter att spelmyndigheten i landet ändrat sin policy vilken nu innebär att operatörer som väntar ut cooling off perioden tvingas upphöra med sin verksamhet helt i väntan på att erhålla licens.

"Med beaktande av den starka utvecklingen under året är det beklagligt att den nederländska spelmyndigheten i slutet av september oväntat publicerade en ny policy som innebär ett avsteg från de tidigare kommunicerade riktlinjerna för cooling-off-perioden", skriver Pontus Lindwall.

Beslutet att stänga Nederländerna helt har i tillägg till en extraordinärt låg sportboksmarginal påverkat starten på det fjärde kvartalet där intäkterna har varit 17,6 procent lägre fram till och med den 17 oktober jämfört med hela det fjärde kvartalet 2020.
Författare Direkt-SE