Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-14

BETTING: DRAFTKINGS SER TILLVÄXT 22-27% UNDER 2H

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det amerikanska bettingbolaget Draftkings förutser en intäktstillväxt inom intervallet 22 till 37 procent under andra halvåret.

Det framgår av den kvartalsrapport bolaget offentliggjorde på fredagen.

Bolaget förutser vidare att intäkter, inklusive förvärvade SB Tech och Diamond Eagle, kommer att uppgå till 500-540 miljoner dollar.

"Vi tror att den som har den bästa produkten kommer att vinna över den amerikanska konsumenten. Som ett bolag som sätter teknologin i första rummet kommer vi fortsätta att fokusera på att få ut nya och innovativa produkter", skriver bolagets vd och grundaren Jason Robins i rapporten.

Bolagets intäkter uppgick till 70,9 miljoner dollar i det andra kvartalet (57). Proforma, om förvärven av SB Tech och Eagle hade funnits med i räkenskaperna hela kvartalet, uppgick intäkterna till 75 miljoner (83).

Nettoförlusten i det andra kvartalet uppgick till 161 miljoner dollar, motsvarande -0:55 dollar per aktie.

Nyhetsbyrån Dow Jones skriver att intäkterna var bättre än väntat samtidigt som förlusten var större än befarat. Nyhetsbyrån konstaterar även att aktien backar 6 procent i förhandeln, något Dow Jones även kopplar samman med att Bloomberg har rapporterat att det amerikanska skatteverket kommer att belägga så kallade fantasy sport-leverantören med en viss skatt.

Sportboksleverantören Kambi levererar till Draftking, ett avtal som är uppsagt men som löper till åtminstone den 30 september 2021.




Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.