Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-01-24

”Betydande uppsida i H&M”

wysiwyg_image

H&M har en betydande potential på fyra-fem års sikt.

Det bedömer den Chicago-baserade fondförvaltaren Harris Associates, som har ökat sitt innehav i den svenska klädkedjan, enligt en Bloomberg-intervju med dess portföljförvaltare Justin Hance.

Harris investeringsbeslut grundas enligt honom i en akties "underliggande inneboende värde" inom fyra fem år.

"När vi tittar på H&M ur det tidsperspektivet tror vi att det finns betydande uppsida i aktierna", säger Justin Hance, och fortsätter:

"Tveklöst finns en del problem, såsom svag försäljning i fysiska butiker. Men jag tänker på värderingen som har gått förlorad i aktiekursen, tycker jag att det är signifikant oproportionerligt gentemot påverkan på verksamheten."

Han framhåller även att H&M har vidtagit en hel del åtgärder, och att insiderköp har förekommit.

"Vi vill understryka att vi ser det som positivt att styrelseordföranden köpte aktier värda mer än en miljard dollar under 2017", säger Justin Hance.

Inför kapitalmarknadsdagen den 14 februari ser fondförvaltaren fram emot att få en detaljerad bild av framtidsplanerna:

"De tar en hel del kloka steg. Om man ser tillbaka några år kanske de inte agerade så snabbt som de borde, men jag tror att från dagens läge håller mycket på att förändras till det bättre och jag tror att kapitalmarknadsdagen är en bra chans för dem att belysa mer i detalj vilka åtgärder de vidtar", säger han.

Harris Associates fyrfaldigade sitt H&M-innehav under 2017 och är i dagsläget näst största ägare med 5,02 procent av bolaget den 1 december enligt Holdings. Innehavet är värt drygt 13 miljarder kronor, drygt en procent av Harris samlade tillgångar på omkring 140 miljarder dollar enligt Bloomberg.

Harris-optimismen delas dock inte av marknadens H&M-bevakare: av bolagen i OMXS30 med SME-täckning har H&M för närvarande trots kursraset på sistone tredje sämsta genomsnittliga analytikerinställning, före SHB och Fingerprint, efter försämring därvidlag under de senaste åren (se diagram nedan). Av 24 bidrag finns 7 köpråd, 8 säljråd och 9 "behåll".

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.