Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-22

BHG: TILLVÄXT VARIT ÄNNU STÖRRE 2 KV UTAN LEVERANSSTÖRNINGAR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) E-handlaren BHG Groups tillväxten hade kunnat vara ytterligare 3-5 procentenheter högre utan de pandemirelaterade störningar som råder i logistik- och produktförsörjningskedjorna.

Det framgår av delårsrapporten.

I det andra kvartalet steg nettoomsättningen med 31,8 procent och den organiska tillväxt blev 14 procent.

"Vi förväntar oss att fraktraterna förblir höga genom årets tredje och fjärde kvartal och att vissa flaskhalsar kommer att bestå. Samtidigt bedömer vi att vår storlek är en avgörande fördel i det pågående arbetet som syftar till att tillse att BHG:s verksamheter prioriteras av våra tillverkande partners och av fraktbolagen", skriver bolaget.

Enligt rapporten fortsatte BHG att ta marknadsandelar i Norden. Den internationella expansionen gick vidare, främst genom Heminredningssegmentet, men även som följd av organiska initiativ inom DIY-segmentet.

"Bedömningen att våra onlinemarknader över en konjunkturcykel kan förväntas växa kring 15 procent om året kvarstår och till denna bastillväxt har gruppen goda möjligheter att addera geografiska initiativ, organiska såväl som förvärvsrelaterade", skriver BHG.

Enligt BHG var den procentuella tillväxttakten under det andra kvartalets tre månader lätt avtagande. Trenden så här långt in i det tredje kvartalet, i synnerhet i DIY-segmentet, är dock mer i nivå med den bolaget såg i den starka inledningen av det andra kvartalet.
Författare Direkt-SE