Bli medlem
Bli medlem
lakareutangranser

Du är här

2021-10-26

BILIA: EFTERFRÅGAN BEGAGNADE BILAR FORTSATT STARK 4 KV ENL VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bilia bedömer att bristen på nya bilar kommer att bestå under det fjärde kvartalet och i början av nästa år, varför efterfrågan på begagnade bilar därmed förväntas fortsatt vara hög.

Det skriver bolaget i rapporten för det tredje kvartalet.

Bilias operativa rörelseresultat förbättrades med 80 miljoner kronor under det tredje kvartalet, jämfört med motsvarande period i fjol.

"Norge fortsätter att leverera starka resultat, hela 171 miljoner kronor vilket var en förbättring med 48 miljoner kronor. Serviceaffärens resultat uppgick till 257 miljoner kronor vilket var 20 miljoner kronor högre än föregående år", skriver Per Avander i vd-ordet.

Bilaffärens resultat uppgick till 226 miljoner kronor, en förbättring med 57 miljoner kronor hänförligt framför allt till försäljning av begagnade bilar som redovisade ett resultat om 174 miljoner kronor, det högsta någonsin för ett enskilt kvartal, understryker Bilia-chefen.

Orderstocken för nya bilar var den högsta någonsin, på 19.603. Även justerad för förvärvade verksamheter var orderstocken väsentligt högre än föregående år, framgår av rapporten.
Författare Direkt-SE