Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-17

BILLERUD KORSNÄS: RÄKNAR MED MER UTMANANDE MARKNADSVILLKOR 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Osäkerheter relaterade till covid-19 kvarstår framöver och Billerud Korsnäs räknar med mer utmanande marknadsvillkor för de flesta segmenten under det tredje kvartalet i år.

Det skriver Billerud Korsnäs i delårsrapporten.

Produkter avsedda för Konsument & Lyxvaror samt för Industrisegmentet väntas möta mer utmanande marknadsvillkor.

Undantag ses dock kring produkter avsedda för att Mat & Dryck samt Hälsovård & Hygien, där bolaget väntar sig en stabilare situation under det nästkommande kvartalet.

Det tredje kvartalet kommer att påverkas negativt av planerade underhållsstopp i Gävle, Karlsborg och Gruvön i augusti och september.

I april flyttades underhållsstoppen som var planerade att ske under det andra kvartalet i Gävle, Skärblacka och Jakobstad fram till andra halvåret på grund av rådande omständigheter med covid-19. De uppskjutna underhållsstoppen i Gävle, Skärblacka och Jakobstad beräknas få en negativ effekt på 35 miljoner kronor under det tredje kvartalet.

"På grund av covid-19 och för att skydda våra medarbetare och leverantörer sköts underhållsstoppen i våra bruk som var planerade under det första halvåret upp till andra halvåret", skriver bolaget.

På plussidan noteras att ett omförhandlat leveransavtal avseende massa, ånga och el till bruket i Jakobstad minska bolagets inköpskostnader av råmaterial framöver.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.