Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-11-01

BILLERUD KORSNÄS: SÄLJER BRUK I BEETHAM, REAFÖRLUST 120 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Billerud Korsnäs har överenskommit med det brittiska investeringsföretaget Inspirit om en avyttring av bruket i Beetham. Köpeskillingen motsvarar ett så kallat equity value om cirka 30 miljoner kronor. Transaktionen resulterar i en reaförlust om cirka 120 miljoner kronor, som kommer att ha en negativ påverkan på Billerud Korsnäs resultat för det fjärde kvartalet 2021.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Den strategiska betydelsen av bruket i Beetham för resten av koncernen har minskat sedan investeringarna i produktion av maskinglättat (MG) i Skärblacka för några år sedan", kommenterar Christoph Michalski, vd för Billerud Korsnäs.

Bruket i Beetham, som Billerud förvärvade 2004, producerar papper för medicinsk utrustning, matförpackningar och andra industriella användningsområden. Under de senaste tolv månaderna hade Beetham en nettoomsättning om cirka 480 miljoner kronor och ett rörelseresultat på cirka 13 miljoner kronor. Bruket har en årlig produktionskapacitet på 45.000 ton kraftpapper och omkring 140 medarbetare.
Författare Direkt-SE