Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-18

BIOFRIGAS: AKTIEN +5% I PREMIÄREN PÅ SPOTLIGHT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Aktien i det Göteborgsbaserade biogasbolaget Biofrigas steg 5 procent i torsdagens premiär på handelsplattformen Spotlight Stock Market.

Avslut gjordes inledningsvis i intervallet 4:50-5:26 kronor, vilket innebar som svagast en nedgång på 4 procent och som starkast en uppgång på 12 procent jämfört med teckningskursen i nyemissionen på 4:70 kronor per aktie.

Nyemissionen på 17 miljoner kronor tecknades till 170 procent och tillförde bolaget 960 nya aktieägare.

Biofrigas ska tillhandahålla tillverkningsanläggningar för lokalproducerad flytande biogas och därmed bidra till minskade klimatutsläpp i transportsektorn, sade Jonas Stålhandske nyligen i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt där han även berättade om utmaningen för det växande företaget att få tillgång till bra kompetens och resurser.


Foto: Biofrigas lokala anläggning för produktion av flytande biogas från rågas. Anläggningen ryms i en 12 meter lång container av standardstorleken 40 fot. Bildkälla: Biofrigas


Bolagets småskaliga produktionsanläggningar tar emot så kallad rågas från en rötgasanläggning, en anläggning som alltså i sig inte ingår i bolagets erbjudande. Genom att sälja småskaliga anläggningar som placeras nära rötningsanläggningar ska bolaget konkurrera med modellen om storskalig insamling och centraliserad bearbetning av rågas till flytande biogas.

Jonas Stålhandske anser att flytande biogas är på frammarsch som fordonsbränsle med allt fler tankstationer. Konkurrensen från eldrift som alternativ för slutkunderna i transportsektorn ska hanteras genom effektiviteten hos flytande biogas vid framförallt långa och tunga transporter där batterier inte står sig lika bra. Även fartygssektorn utgör enligt bolaget en affärsmöjlighet.


https://youtu.be/ryCGz-NJq30

Foto: Nyhetsbyrån Direkts reporter Johan Lind intervjuar Biofrigas vd Jonas Stålhandske.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.