Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-04-12

BioInvent International AB: BioInvents partner Oncurious NV presenterar fas I-data för TB-403 i pediatrisk cancer

Lund, Sverige den 12 april 2021 -  BioInvent International AB ("BioInvent") (Nasdaq Stockholm:BINV) meddelade idag att Oncurious NV har presenterat data vid årsmötet för American Association for Cancer Research (AACR) gällande en fas I doseskaleringsstudie av TB-403 i barn med återkommande eller refraktär (svårbehandlad) medulloblastom.

Slutsatsen från fas I-studien är att resultaten motiverar ytterligare utvärdering av TB-403 i barn med återkommande eller refraktär medulloblastom (hjärntumör). TB-403 har sedan tidigare givits särläkemedelsstatus från den europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) för behandling av medulloblastom. För ytterligare information och det fullständiga pressmeddelandet, se  https://www.oncurious.com/news-events/latest-news.

TB-403 är en anti-PIGF-antikropp (anti-placenta growth factor) som Oncurious NV, ett dotterbolag till Oxurion NV, driver i klinisk utveckling. TB-403 utvecklades tidigare gemensamt av BioInvent och Oncurious men är, som tidigare kommunicerats, inte längre ett av BioInvents fokusprojekt. BioInvent har inga ytterligare utvecklingskostnader för projektet men har behållit rättigheter till 50 procent av framtida intäkter, efter avdrag för några av de tidigare och alla framtida utvecklingskostnader relaterade till TB-403.

Om BioInvent
BioInvent International AB (Nasdaq Stockholm: BINV) är ett bioteknikföretag inriktat på att identifiera och utveckla nya immunmodulerande, first-in-class-antikroppar för immunterapibehandling av cancer. Bolaget har för närvarande tre läkemedelskandidater i fyra pågående kliniska fas I/II-studier, avsedda för behandling av hematologiska cancerformer och solida tumörer. Bolagets validerade, egenutvecklade teknologiplattform F.I.R.S.T™ identifierar samtidigt både målstrukturer och antikroppar som binder till dem, och genererar många nya, lovande läkemedelskandidater till bolagets egen kliniska utvecklingspipeline eller för ytterligare licensiering och partnerskap.

Bolaget genererar intäkter från forskningssamarbeten och har licensavtal med flera ledande läkemedelsföretag, samt från produktion av antikroppar för tredje part i bolagets helt integrerade anläggning. För mer information se www.bioinvent.com.

För mer information, vänligen kontakta:
Cecilia Hofvander                                                            
Senior Director Investor Relations                                    
046 286 85 50                                                                              
cecilia.hofvander@bioinvent.com                                    

BioInvent International AB (publ)
Org nr.: 556537-7263
Besöksadress: Ideongatan 1
Postadress: 223 70 LUND
Telefon: 046 286 85 50
www.bioinvent.com

Informationen lämnades för offentliggörande den 12 april 2021 kl. 07.30 CEST.

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.