Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-11

Bioservo Technologies AB (publ): Bioservo tecknar distributörsavtal med Meditas i Finland

Bioservo Technologies AB har tecknat ett distributörsavtal med Meditas Oy för försäljning av Ironhand® i Finland.

Meditas är specialiserade på utbildning och försäljning av robotiklösningar och sjukvårdsteknik och strävar efter att möjliggöra användning av den senaste tekniken för mänskligt välbefinnande, både för industrin och för hälso- och sjukvården. De fokuserar på innovativ hälsoteknik och robotikutrustning och erbjuder utbildning för hälso- och sjukvårdspersonal och andra som ska införa ny teknologi.

"Vi märker ett ökat intresse från finska företag och är glada över att kunna erbjuda våra lösningar på den finska marknaden genom avtalet med Meditas. Med deras tidigare erfarenhet av att implementera exoskelett-lösningar är vi övertygade om att de kommer att vara ett bra komplement till våra befintliga distributörer i Europa, säger Petter Bäckgren, VD på Bioservo.

"Vi är glada och stolta över att ha möjlighet att samarbeta med Bioservo Technologies. Vi är angelägna om att utöka utbudet av lösningar som vi kan erbjuda våra kunder i Finland. Vi ser fram emot att introducera världens första mjuka exoskelett för finländare. Ironhand är ett helt nytt tillskott till de tekniska lösningarna som nu används i finsk industri för att öka arbetarnas välbefinnande, säger Minna Laine, VD på Meditas.

 

För mer information, vänligen kontakta
Petter Bäckgren, VD, Bioservo Technologies AB
Telefon: 08 21 17 10
petter.backgren@bioservo.com

Mikael Wester, Marknadschef, Bioservo Technologies AB
Telefon: 08 21 17 10
mikael.wester@bioservo.com

Minna Laine, VD, Meditas
Telefon: +358 40 747 9033
minna.laine@meditas.fi 
 

Om Ironhand®
Ironhand® är världens första aktiva mjuka exoskelett för handen, designad för att förbättra hälsan för arbetare som utför greppintensiva, repetitiva och statiska arbetsuppgifter. Ironhand® imiterar användarens grepp-rörelser och ger extra styrka och uthållighet i greppet. Den extra kraften avlastar musklerna och bibehåller orken hos användarna, vilket både ökar produktiviteten och välbefinnandet till slutet på skiftet. I korthet hjälper systemet arbetare att hålla sig friska och effektiva.

Om Bioservo Technologies
Bioservo Technologies AB (publ) är ett världsledande företag inom bärbara, muskelförstärkande system för människor som behöver extra styrka och uthållighet. Alla våra innovativa produkter och system är designade för att hålla människor starka, friska och effektiva.

Bolaget har en unik global position inom soft exoskeleton-teknologi för handen, både för industriella tillämpningar som förbättrar arbetares hälsa och för att förbättra livskvalitet för personer med nedsatt muskelstyrka.

Bioservo Technologies grundades 2006 genom ett samarbete mellan forskare på Kungliga Tekniska Högskolan och läkare på Karolinska Sjukhuset i Stockholm. Bioservo Technologies är ett svenskt publikt aktiebolag med huvudkontor och verksamhet i Kista norr om Stockholm.

FNCA Sweden AB, +46(0)8-528 00 399 info@fnca.se,är utsedd till bolagets Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market.

För mer information, vänligen besök www.bioservo.com

Om Meditas
Meditas är ett företag fokuserat på import av robotik och artificiell intelligens. Meditas erbjuder utbildning och utbildning till professionella som är involverade i implementeringen av ny teknik i olika arbetsmiljöer. Meditas är det första företaget som importerar exoskelett till Finland och erbjuder de mest innovativa lösningarna för alla de företag som vill främja arbetarnas välbefinnande genom att investera i den nya tekniken. Meditas grundades 2016.
 

För mer information, besök www.meditas.fi.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.