Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-23

Biovicas DiviTum®TKa i fyra posters på SABCS

Biovica, verksamt inom cancerdiagnostik, meddelade idag att fyra abstracts baserade på studier där blodtestet DiviTum®TKa har använts, har antagits som posters på världens största bröstcancerkonferens SABCS i början av december.

De abstracts som antagits bygger på internationella studier inkluderande den omfattande amerikanska SWOG-studien, den europeiska prospektiva PYTHIA-studien, PROMISE-studien vid Mayo Clinic och en doseringsstudie av palbociclib vid Washington University. I samtliga studier har DiviTum®TKa använts för att monitorera behandlingseffekten hos kvinnor med spridd bröstcancer.

”Det är oerhört glädjande att DiviTum®TKa finns med i fyra posters på SABCS. Det är en viktig validering av vårt test som ett möjligt standardverktyg vid utvärderingen av behandlingseffekt vid spridd bröstcancer. Resultaten från SWOG-studien är ryggraden i vår pågående FDA 510(k)-ansökan med målet att göra testet tillgängligt för amerikanska patienter i början av 2021” sa Anders Rylander, vd för Biovica.

San Antonio Breast Cancer Symposium, SABCS, pågår 8-12 december 2020.

Kontakt


Anders Rylander, VD
Telefon: 018-444 48 35
E-post: anders.rylander@biovica.com

Biovica – Behandlingsbeslut med större säkerhet


Biovica utvecklar och kommersialiserar blodbaserade test i syfte att utvärdera effekten av cancerbehandlingar. Genom att mäta en biomarkör som finns i blodet ger Biovicas test DiviTum® ett mått på celltillväxten. Testet har i flertalet kliniska studier framgångsrikt tidigt lyckats besvara om den behandling som satts in är effektiv. Det första applikationsområdet för DiviTum är behandlingseffekt vid spridd bröstcancer. Biovicas vision är att alla cancerpatienter ges en optimal behandling från första dagen. Biovica samarbetar med världsledande cancerinstitut och läkemedelsbolag. DiviTum är CE-märkt och registrerat hos svenska Läkemedelsverket. Biovicas aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market (BIOVIC B). FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser, info@fnca.se, 08-528 00 399. För mer information, besök gärna www.biovica.com

Bifogade filer


Biovicas DiviTum®TKa i fyra posters på SABCS

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.